Akademi, medya, edebiyat ve sanat dünyasından isimlerin oluşturduğu "Barış Meclisi", PKK sorununun sona erdirilmesi amacıyla başlatılan sürece destek verdi.
Barış Meclisi üyeleri, "Barışa Omuz Veriyoruz Platformu" adı altında Beyoğlu'nda bulunan Takim Hill Otel'de basın açıklaması yaptı. Toplam 104 kişinin katıldığı programda konuşan Necmiye Tahmaz, "Toplumun neredeyse bütün kesimlerinde farklı ölçülerde var olan güvensizliği, korkuyu, tedirginliği ve kaygıyı gidererek süreci ilerletmek, huzur ve güveni artıracaktır" dedi.
KONDA Genel Müdürü Bekir Ardar da, "Biliyoruz ki barışı hep beraber inşa etmemiz gerekmektedir. Çünkü konuştuğumuz mesele yalnızca, iki siyasi aktör yada üç siyasi aktör arasında problem olmaktan da ötedir. Dolayısıyla hep beraber, barış inşa etmeye ihtiyacımız var, bu da uzun bir barış süreci demektir" diye konuştu.
Profesör Dr. Turgut Arhanlı ise, "Barışın inşası meselesi, dolayısıyla barış istemediğimiz bir ilişki biçiminin sona ermesi biçiminde tanımlanabilecek bir hali ifade etmiyor, bir çabayı ifade ediyor. Bu çabanın belli parametreleri var. O nedenle son çeyrek yüzyıldır, barışın inşası kavramı; barışın başlı başına yetersizliği karşısında konulacak diğer yan olay alanları veya alt yapıya ilişkin yerleri görmek bakımından özel bir ilgi ve çalışma gerektirir" dedi.
Yazar Tarık Ziya Ekinci, "Bütün sorunlar ortadan kalkmadan evrensel barışın, toplumda yerleşmesi mümkün değildir. Ama önümüzde somut bir olay var. Bu somut olay, Türkiye'de savaşın son bulması, kanın durmasıdır. Ve hepimiz bunu özlüyoruz. Bu, Türkiye'nin kazancı ve Türkiye halklarının kazancı olacak" ifadelerini kullandı.
(ET-OK-Y)

26.01.2013 17:33:59 TSI

Editör: Wan Haber