Sanatçı Barış Manço, ölümünün 14. yılında Moda'daki Barış Manço Evi'nde anıldı.
Barış Manço'nun anılarının yaşatılıp, eşyalarının sevenleriyle paylaşıldığı Barış Manço Evi, bu yıl yine özlem ve hüzün dolu bir buluşmaya tanıklık etti. Anma programına Manço'nun eşi Lale Manço Ahıskalı, çocukları Doğukan ve Batıkan Manço, sanatçılardan Soner Arıca, Burak Kut ve Hakan Peker'in yanı sıra hayranları ile çok sayıda davetli katıldı. Gece ilerleyen saatlere kadar süren programda Manço'nun sanatçı dostları ve Kurtalan Ekspres üyeleri, Manço ile yaşadıkları anıları anlatıp, şarkılarını seslendirdi.
Konuklarını kapıda karşılayan Lale Manço Ahıskalı, "Gerçekten dışarıda bizi çok heyecanlandıran bir kalabalık var. Neden hoşumuza gidiyor; çünkü Barış'ın hala naşı yüreklerde yaşadığını görüyoruz. Bizde bundan feyz alarak güzel projeler üretiyoruz" dedi.
Ahıskalı, "Bugün Barış Manço yaşasaydı 70 yaşında olacaktı ama bizim için fark etmiyor, yoğun bir etkinlik hazırladık. O, 50 yaşını Türkiye'deki kimsesiz çocuklarla kutlamıştı. Biz onu kendimize referans aldık ve bu sene yine Barış'ın şefkatli elini yine çocuklara dokunduralım dedik. Beraber yaşatalım istedik Barış'ı" diye konuştu.
Savaş coğrafyasındaki 7 ülkeden 77 çocuğun "Barış" mesajı vermek için Türkiye'ye davet edileceğini ifade eden Ahıskalı, "Bu sefer savaş coğrafyasından çocuklar seçtik ve dedik ki 70'nci yaşında 7 ülkeden 77 çocuk çağıralım ve onlarla beraber dünyaya ve Türkiye'deki duyması gerekenlere barış mesajları kendi ülkelerinden versinler. Barış mesajlarını Barış Manço'nun şarkılarıyla bütünleşelim. Bir kaç ayaklı proje bu..." şeklinde konuştu.
Ahıskalı, "Dediğim gibi çocuklarla projemiz olacak, harika bir konserle taçlandıracağız bu etkinliği. Bu projeyi sürdürebileceğiz, daha sonra o ülkelerde de yapmak niyetindeyiz. Bu sene Barış Manço Derneği İstanbul Şubesi de daha aktif hale geldi, kurumsallaştırıyoruz, Barışı her zaman yaşatmak için" dedi.
Lale Manço Ahıskalı'nın konuşmasının ardından sanatçılardan oluşan 'Müsaadenizle Çocuklar Grubu" hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Katılımcılar daha sonra Barış Manço'nun müze olarak kullanılan evini gezdi.
(MB-AS-ÖZ-Y)

31.01.2013 22:17:28 TSI

Editör: Wan Haber