Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde çalışan Doç Dr. Kemal İnal ve Doç. Dr. Betül Yarar’ın kapısına “Gazi İletişim Ülkücüleri” imzasıyla bırakılan kağıtta, “PKK’ya destek veren Betül Yarar’ı üniversitemizde istemiyoruz”, “PKK’ya destek veren Kemal İnal’ı üniversitemizde istemiyoruz” yazıları yazıldı.

Ayrıca sabah saatlerinde sivil polislerin İletişim Fakültesi’ne gelerek Yarar ve İnan’ın nerede olduğunu sorduğu öğrenildi. Özel güvenlik görevlilerinin okulda olmadıklarını söylemesi üzerine polisler okuldan ayrıldı.

”Üniversiteye gidemiyorum”
BirGün’e konuşan Doç. Dr. Kemal İnal şunları söyledi: 
”Maalesef hedef durumundayız. Sabah saatlerinde odamın kapısına çarpı işareti ve tehdit mesajı bırakıldığını öğrendim. Daha sonra polis gelip bizi sormuş. 4-5 gündür güvenlik kaygısı nedeniyle üniversiteye gidemiyorum. Rektör ve dekanla görüşüp son gelişmeleri de konuşamadık.”

”Ağlayacak durumdayım”
Hürriyet’e de açıklamalar yapan Kemal İnal, kapısına çarpı işareti koyan ve not asan kişilerin öğrencileri olduğunu ifade etti. İnal, “Ağlayacak durumdayım inanın. Bu notu asan kişiler benim öğrencilerim, ben bunların neleriyle ilgilendim… Örgütün hiçbir eylemini onaylayan biri değilim. Demokratik bir şekilde Kürt ve Türklerin bir arada, yan yana yaşamasını savunan biriyim” dedi.

İnal, aynı üniversitede görev yapan bir öğretim görevlisi meslektaşının Facebook adresinde “Topuğunuza sıkarız” diye mesaj yayınlandığını da belirterek, “Eşim mesajı görmüş, şu anda evde ağlıyor. O meslektaşımın kitabına bölüm yazdım. Bu mesajı nasıl yazdığını anlamakta güçlük çekiyorum. Daha sonra mesajı da silmiş. Nasıl bir ülke haline geldik? Muhtemelen imzamı çekeceğim” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da bir çağrıda bulunan İnal, “Sayın Başbakan da bir öğretim görevlisi, üniversiteden gelen biri. Sayın Başbakana akademik özgürlüklere, bilim yapma özgürlüğüne vurgu yapması çok önemli. Bu özgürlükleri korumasını bekliyoruz. Betül Hoca ile benim odama çarpı işareti atanlar hakkında hemen soruşturma başlatılmasını bekliyorum” diye konuştu.

3-415.jpg

Odasına saldırı
Ayrıntı Yayınları, Twitter hesabından İnal’ın üniversitedeki odasının kapısının kırılmaya çalışıldığını duyurdu.

İmzasını geri çekti
Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre, Doç. Dr. Kemal İnal, bildiriye verdiği imzayı geri çekti. İnal, yaptığı açıklamada, “Bildirideki imzamı çekiyorum. Bildiride bazı ifadeler sert olabilir ancak bizim amacımız sadece sivil hak ihlallerine dikkati çekmekti. Ne güvenlik güçleri ne asker ne de hiçbir sivilin ölmesini istemiyoruz. Barış, kardeşlik ve dostluktan yanayım. Örgütün şiddet eylemlerine, bombalama eylemlerine de karşıyım. Sadece kimsenin ölmesini istemiyoruz” dedi.

Kırıkkale ve Konya’da da benzer tehditler
Cihan Haber Ajansı da benzer bir olayın Kırıkkale Üniversitesi’nde yaşandığını duyurdu. Bildiriye imza atan iki akademisyenin kapısına “PKK’ya destek veren F.O.’yu üniversitemizde istemiyoruz” yazılı kağıt asıldı.

Konya Selçuk Üniversitesi’nde de benzer bir tehdit savruldu. Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen’in kapısında İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi olan posterin üzerine ‘Selçuk’u sana dar edeceğiz’ şeklinde biten bir tehdit mesajı yapıştırıldı. (Evrensel, Hürriyet, AA, Zete)

4-337.jpg

Editör: Wan Haber