Bartın Belediyesi, soğuk hava nedeniyle hayvan barınağına ısıtıcı yerleştirdi.
Bartın Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince kış şartlarının etkili olmasıyla birlikte köpek barınaklarına ısıtıcı yerleştirildi. Hayvan barınağında bulunan 150 köpek için soba kuruldu.
Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, belediye olarak hayvanların üşümemesi için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi. Bartın Belediyesi'nin birçok hizmeti olduğunu belirten
Çetin, şöyle konuştu: "Bu hizmetlerden bir tanesi de, hayvan barınağımızdır. Bu şekilde bir hayvan barınağı Batı Karadeniz'de tektir. Biz buraya çok hizmet verdik. Belediye barınağa 300 bin lira bütçe ayırdı. Vatandaşlar hayvanların ne yediği ile ilgili birçok kez sorular sordu. Jandarma, üniversite ve hastanemizden aldığımız yiyecekler ile hayvanlarımızı besliyoruz. Bunun yanında kepek alarak hayvanlara veriyoruz. Belediye olarak hayvanlarımıza da hizmet ediyoruz. Hayvanlarımızı kurduğumuz sobalarda odun kömür yakarak ısındırıyoruz. Herkes rahat olsun hayvanlarımıza sahip çıkıyoruz."
Belediye Veteriner İşleri Müdürü Kerem Lü ise, kış günleri 6 ton kömür 8 ton odun aldıklarını belirterek şunları söyledi: "Barınağımızın büyük bölümünde kafes bulunuyor. Kafeslerimizde sobalar var. Ayrıca, yavru bölümü, anneli yavru bölümü, yeni gelen erkek ve dişi bölümlerimiz var. Bunlar içinde soba kuruluyor. Kış şartlarında odun kömür yakarak hayvanların ısınmalarını sağlıyoruz. Daha soğuk olduğu zamanlarda yemeklerine kepek karıştırarak yağlanmalarını sağlıyoruz. Günde iki öğün yemek veriliyor. İlaçlamaları, temizlikleri yapılıyor. Sabah akşam kontroller oluyor. Kontrol sonucunda hasta olan ya da yaralı hayvanlar tedavi ediliyor."
(DK-HO-Y)

07.01.2013 16:47:08 TSI

Editör: Wan Haber