Mersin'de üstü çinkoyla kaplı bir barakada Akdeniz anemisi çocuklarıyla yaşam mücadelesi veren Hanım Tonğ'a Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü sahip çıktı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Müdürü Selahattin Bulut, kendisine önceki gece gelen bir ihbarda, merkez Akdeniz ilçesi Özgürlük Mahallesi'nde barakada yaşayan bir kadın ve 3 çocuğunun bakıma ve tedaviye muhtaç olduğu bilgisini aldı. Bunun üzerine hemen harekete geçen Bulut, Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) Müdürü Mustafa Sarı ile birlikte aynı gece aileyi yaşadıkları üstü çinkoyla kaplı evde ziyaret etti. Ziyarette, anne Hanım Tonğ'un eşinin yıllar önce evini terk ettiği, üç çocuğunun ise Akdeniz anemisi hastası olduğu bilgisine ulaştı. Aileye gıda paketi ve çocuklara giysi yardımında bulunan Bulut, aileyle ilgili acil olarak sosyal inceleme yapılacağını ve gerekli her türlü yardımın sunulacağını söyledi. Bulut, tedavi gören çocukların durumuyla ilgili de İl Sağlık Müdürlüğü ile irtibata geçerek çalışma yapacaklarını kaydetti. Anne ve çocuklarla sohbet eden Bulut ve Sarı, okula devam edemeyen çocuklar için de ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşüleceğini sözlerine ekledi.
Üç çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Hanım Tonğ ise devletin şefkat elini gecenin bu saatinde yanında görmekten mutlu olduğunu belirterek, "Allah devletimizden razı olsun" dedi.
(KYM-Y)

02.02.2013 10:56:02 TSI

Editör: Wan Haber