Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde barakada yaşayan 4 kişilik aile yardım bekliyor.
Şehit Mustafa Yağız Mahallesi'nde boş bir alanda kendilerine baraka yapan Gör ailesinin dramı görenlerin yüreğini burkuyor. İşsiz olan baba Ahmet Gör (30), eşi Pınar, çocukları Alperen Ali (7) ve Mahmut Gör (5) bir odada kalıyor. Yağmurdan ve soğuktan korunaksız olan barakada yaşam mücadelesi veren çiftin 7 yaşındaki çocukları Alperen Ali, ilkokul 1. sınıfa gidiyor.
Evleri olmadığı için bu şekilde yaşamak zorunda kaldıklarını söyleyen Ahmet Gör, "Bu zor şartlarda yaşıyoruz. Yağmur yağınca üstümüze su akıyor. Bizde yatağın üzerine battaniye astık. Oğlum okula gidiyor. Bu ortamda nasıl verimli olsun. Ben Allah rızası için yetkililerden yardım istiyorum" dedi.
Yakacak kömürlerinin dahi olmadığını söyleyen Pınar Gör ise, "Her yıl ısınmak için kömür yardımı alıyorduk. Fakat bu yıl vermediler. Sebebini sormak için kaymakamlığa gittiğimde ise 'Ceyhan'da fabrikada iş var, git çalış' dediler. Ben de çalışmayı isterim ama iki çocuğumu nereye bırakacağım. Çocuklarım için yardım istiyorum" diye konuştu.
(SLÇ-CC-Y)

23.12.2012 14:02:37 TSI

Editör: Wan Haber