Beko Basketbol Ligi'nin 11. haftasında Banvit'in evinde Türk Telekom'u ağırladığı müsabakanın 3. periyotunda hakem Erşan Kartal, kendisine tepki gösteren seyircinin dışarıya çıkmaması üzerine soyunma odasına gitti. 20 dakikalık aradan sonra müsabaka tekrar başladı.
Kara Ali Acar spor salonunda oynanan karşılaşmada 3. periyot'un bitmesine 11 saniye kala Banvit oyuncusu Kalin Jay Lucas rakip takımdan topu aldı ancak bu esnada kendisine rakip takım oyuncusu Daniel Harris Brown faul yaptı. Bunu gören ancak faul düdüğünü çalmayan hakeme bir seyirci tarafından tepki gösterildi. Bunun üzerine karşılaşmanın hakemi Erşan Kartal seyircinin dışarıya çıkarılmasını istedi ancak seyirci çıkmadı. Kararının yerine getirilmediğini gören hakem Kartal, bunun üzerine hakem molası aldı. Sonrasında soyunma odasına giden hakem üçlüsü aradan geçen 20 dakika sonra sahaya dönerek yarım bıraktıkları maça devam ettiler.
Karşılaşma sonrasında yapılan basın toplantısında konuşarak maçı değerlendiren Türk Telekom Antrenörü Koray Eş, maçın neden durdurulduğunu anlayamadığını ifade ederek, "Maç niye durduruldu bilmiyorum. Maç hiç durdurulmamalıydı. Ama durdurulmasına bir sebep varsa bu olay sonuna kadar sahiplenilmeliydi. Burada büyük bir fırsat kaçırıldı" şeklinde konuştu.
(TK-MFS-MFS-S)

19.12.2012 21:53:56 TSI

Editör: Wan Haber