Eurocup, ilk tur maçları sonunda yapılan değerlendirmede Banvit Basketbol Kulübü sporcularından Sammy Mejia topladığı 158 puan ile en değerli oyuncu sıralamasında 1. sırada yer aldı.
Oyuncuların sayı, ribaund, asist, blok, top çalma, top kaybı ve atış yüzdelerinin hesaplanarak oluşturulan en değerli oyuncu sıralamasında Chuck Davis de 3. sırada yer aldı.
Diğer istatistiklerde de Banvit sporcuları en üst sıralarda yer alma başarısı gösterirken, Vladimir Stimac hücum ribaund ortalamasında 1'inci, toplam ribaund ortalamasında 3. sırada yer alırken, Sammy Mejia top çalmada 1'inci, sayı ortalamasında ise 6. sırada yer aldı. Bir diğer başarılı Banvit BK sporcusu Chuck Davis ilk tur grup maçları sonunda blok istatistiğinde ilk sırada, sayı ortalamasında ise 7.sırada yer alıyor.
Eurocup'ta grubunu ikinci sırada tamamlayarak son 16 takım arasına ismini yazdıran yeşil-turunculu ekip ikinci turda I grubunda mücadele verecek ve Triumph Lyubertsy, Buducnost Voli ve Budivelnik Kiev takımlarının bulunduğu grupta ilk iki sırada yer alarak çeyrek finale yükselme şansı arayacak.
(TK-RFK-S)

14.12.2012 15:55:09 TSI

Editör: Wan Haber