Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Banvit Basketbol Takımı sporcuları, Ticaret Meslek Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.
Oyuncular ve takım antrenörü Orhun Ene, lisenin kapalı spor salonunda öğrencilerle bir araya geldi. Ene, 4 yıldır Bandırma'da olduğunu, artık kendisinin de bir Bandırmalı olduğunu söyledi. Ene, "Banvit açık hava basket sahalarını birkaç yerde yaptı. Pek fazla gelen yok. Profesyonel olarak yapmaya gerek yok. Spor yapmak isteyenler yapabilir. Yurtdışında sabah akşam koşan insanlar var. Sabahın erken saatlerinde spor yapanların yüzde 70'i doktorların spor yapın tavsiyesi üzerine zorla yapıyor. Spor yapmak isteyen insan her yerde spor yapar" dedi.
Bir öğrenci tarafından kendisine ileriye dönük hedefleri sorulan Orhun Ene, Banvit ile olan ilk görüşmesinde uzun vadeli çalışma olacağının söylendiğini, kendisinin kulüpden memnun olduğunu söyledi. Kulüp bünyesinde kısa ve uzun vadede hedeflerini de açıklayan Ene, "Kısa dönemde maçları ve kupaları kazanmak istiyoruz. Uzun dönemde ise alt yapıyı geliştirip iyi ve star basketbolcular yetiştirmek en büyük hedefimizdir" dedi.
Konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Ene, iyi basketbolcu olmanın yolunun iyi öğrenci olmaktan geçtiğini söyledi. Ene, Bandırma'da yaşamayı çok sevdiğini, ayrılmayı düşünmediğini sözlerine ekledi.
Banvit Basketbol Kulübü'nde forma giyen oyunculardan Charles Edward Davis JR, kendisinin 4 yıldır Bandırma'da olduğunu, artık Bandırma'nın kendisinin ikinci evi olduğunu söyledi. 4 yıldır kendilerini izlemeye gelen öğrencilere teşekkür eden Davis, aslında matematik öğretmeni olmayı istediğini, ancak boyundan dolayı basketbolcu olduğunu ifade etti. Davis JR, taraftarların yaptığı tezahüratın kendisini mutlu ettiğini, bu tezahüratı ilerleyen dönemlerde disko şarkısı yapmayı düşündüğünü kaydetti.
(TK-MŞ)

06.12.2012 18:22:39 TSI

Editör: Wan Haber