Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sokakta kalan Kemal Şentürk adlı vatandaşı sokaktan alarak Barınma Evi'ne yerleştirdi. Uzun süren ikna çabalarının ardından Büyükşehir Zabıtası'na bağlı ekipler Şentürk'ü bulunduğu yerden alarak Barınma Merkezi'de götürdü.
Soğuk hava ve kar yağışının kentte etkili olması üzerine sokakta kalan vatandaşlarla ilgili başlatıldı. Miralay Mümtaz Caddesi Aral Sokak'ta sokakta yatan bir vatandaşın olduğunu haber alan ekipler, Kemal Şentürk'ü bankta yatarken buldu. Soğuk havaya rağmen bankta kalan ve buradan ayrılmak istemeyen Şentürk, zabıta ekiplerince ikna edilerek sıcak bir yuvaya kavuşturuldu.
Öte yandan, zabıta ekiplerince sokaklarda gün boyu süren çalışma sonucu aranarak bulunan evsiz vatandaşlar Barınma Evi'ne yerleştiriliyor. Havaların iyice soğuyacağı ve kar yağışının etkili olacağı önümüzdeki günlerde sokakta yaşayan vatandaşlar sıcak bir yuvaya kavuşuyor. Büyükşehir ekipleri sokakta yaşayan vatandaşların 153 Zabıta ve 444 11 41 Çağrı Merkezi numaralarına bildirilmelerini istiyor.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri sokakta kalan vatandaşları arayıp Barınma Merkezi'ne yerleştirme çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler tren garları, şehirler arası otobüs terminali, hastane acilleri, bankamatikler gibi sıklıkla sığınabilecekleri yerleri dolaşarak mağdur vatandaşları tespit ediyor. Tespit edilen vatandaşlar ise halk dilinde Garip Evi olarak bilinen Barınma Merkezi'ne yerleştirilerek sıcak bir ortama kavuşturuluyor.
(UU)

22.12.2012 17:25:07 TSI

Editör: Wan Haber