Kahramanmaraş'ta 8 Şubat'ta yeğenini tüfekle vurarak öldüren katil zanlısı dayı ve ona yardım ettiği öne sürülen 4 kişi yakalandı. Zanlının, iflas etmelerinden sorumlu tuttuğu yeğenini öldürürken kendine yardım etmeleri için 4 kişi tuttuğu ve bu şahıslara ödemek üzere bankadan 13 bin TL kredi çektiği ortaya çıktı.
Kahramanmaraş'ta 8 Şubat gecesi Akçakoyunlu Mahallesi'ndeki evinin önünde öldürülen Alaattin Gündeş'in, katil zanlısının dayısı M.G. olduğu ortaya çıktı. Olayın ardından harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği dedektiflerinin yaptığı titiz çalışmanın ardından katil zanlısı ve yardımcıları yakalanırken, cinayetin arkasında iflas ve M.G.'nin oğlu Y.G.'nin intiharının yattığı tespit edildi.
İddialara göre, M.G. ve yeğeni Alaattin Gündeş, yaklaşık 10 yıl önce kamyon alarak nakliyat işine girdi. Ancak bir süre sonra dayı ve yeğenin işleri kötü gidince iflas ettiler. Bu arada M.G.'nin oğlu Y.G.'de 2005 yılında askerliğini yaptığı esnada intihar etti.
İflas etmesinin ardından Hatay'da bir bahçede bekçilik yapmaya başlayan M.G., işlerinin kötü gitmesinden ve oğlunun intiharından yeğeni Alaattin Gündeş'i sorumlu tuttu. Daha önce de yeğenini tehdit ettiği öne sürülen M.G., cinayeti işlemeye karar verince H.A.E. (55), H.Ç. (43), N.B. (45) ve İ.K.'dan (40) kendisine yardım etmelerini istedi.
Cinayet için bankadan kredi kullanan M.G., aldığı 13 bin TL parayı, kendine yardım ettiği öne sürülen 4 kişiye ulaştırdı. Bu arada zanlıların, ipuçlarının kendilerine ulaşmaması için olaydan bir süre önce Nevşehir'de bir otelde kendileri adına yer tuttukları belirlendi. Zanlı M.G.'nin para transferinde de izini kaybettirmek için yemek yediği lokantada çalışan garsonlar üzerinden parayı, zanlılara ulaştırdığı tespit edildi.
Olay akşamı da Kahramanmaraş'ta otomobil kiralayan M.G., tüfekle yeğenini vurduktan sonra Antalya'daki kızının yanına kaçtı. Cinayeti kısa sürede çözen polis, önce katil zanlısını şoförlük, yardım ve yataklık ettikleri öne sürülen 4 kişiyi gözaltına aldı, ardından da Antalya'da bulunan M.G.'nin yakalanması için buradaki güvenlik birimlerine bilgi verdi.
Zanlı M.G., önceki gün otobüsle Antalya'dan Mersin'e geldiği esnada jandarmanın yol kontrolü esnasında yakalandı.
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen tüm zanlılar, buradaki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildiler.
(YUT-AKL-Y)

16.02.2013 13:17:44 TSI

Editör: Wan Haber