Olay, bu sabah saatlerinde Efeler ilçesi Hükümet Bulvarında bulunan bir kamu bankasına ait şubede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; sabah mesainin başlamasından bir süre sonra dışarıya çıkarak rutin kontrolünü yapan güvenlik görevlisi, bankanın girişine bırakılan çöp bidonunu fark etti. Bidondan şüphelenen güvenlik görevlisi, durumu polise ihbar etti. Banka şubesinin, Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı’nın da bulunduğu bölgede yer alması polisi harekete geçirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, bankanın çevresini güvenlik şeridi içerisine aldı.

BANKA TAHLİYE EDİLDİ
Salı Pazarı nedeniyle yoğun yaya ve araç trafiğinin yaşandığı bölgede, çok sayıda polis ekibiyle yoğun güvenlik önlemi alındı. Bölge yaya ve araç trafiğine kapatılırken; faaliyetleri durdurulan banka şubesi güvenli bir şekilde tahliye edildi. Özel kıyafetiyle çöp bidonunu kontrol eden bomba imha uzmanı, bidonun içerisini boşaltarak torbaları tek tek inceledi. Yapılan incelemede bidonunun içerisinde sadece çöp bulunduğu tespit edildi.

Bomba paniğinin anlatılmasının ardından, bölgedeki güvenlik şeridi kaldırıldı. Yeniden banka şubesine alınan personel, hizmetlerine kalığı yerden devam etti. Çevrede yapılan araştırmada, çöp bidonunun belediye temizlik görevlisi tarafından banka önüne bırakıldığı anlaşıldı.

Editör: Wan Haber