İSTANBUL - İstanbul polisi, yurt dışında banka ATM'lerine kart kopyalama aparatı yerleştirip, kartların manyetik şerit bilgilerini alan ve bu yöntemle oluşturdukları ikiz kartlarla haksız kazanç elde eden şebekeye yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Bu kişileri ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda da çok sayıda banka kartı ve dijital materyaller ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, 8 ay süren takip sonucu, yurt dışında banka ATM'lerine kopyalama aparatı yerleştirip kart bilgilerini kopyalan ve bu bilgilerle ikiz kart çıkaran bir şebekenin varlığını tespit etti. Ekipler, İstanbul'da Beykoz, Ümraniye, Üsküdar ve Bakırköy olmak üzere Antalya, Konya ve Kocaeli'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, şebeke üyesi 6 kişi yakalandı. Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda encoder, kart kopyalama cihazı, manyetik şerit okuyucu, kamera yerleştirmeye müsait para çıkış düzeneği, çok sayıda mikro kamera, yabancı bankalara ait kart bilgisi bulunan beyaz manyetik şerit, çok sayıda banka kartı ve dijital aparatlar ele geçirildi.

Şebekenin banka ATM'lerine yerleştirdikleri aparatlarla müşterilere ait kartları kopyaladıkları, eldeki kopyalarla ikiz kart çıkardıkları bu yöntemle haksız kazanç elde ettikleri belirtildi.

Şebekenin, elde ettiği kart bilgilerini aktaracağı ve kart üretiminde kullanılan cihazların parça halinde yurt dışına çıkararak montaj işlemini yurt dışında yaptıkları kaydedildi. Şebeke üyelerinin yurt dışında bulunan bir bankadan hesap açtıkları, para akışını da bu hesap üzerinden sağladıkları aktarıldı.

Operasyonda gözaltına alınan 6 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığı sevk edildi.
CİHAN

Editör: Wan Haber