Mersin'in Silifke ilçesinde iki banka görevlisini taşıyan otomobile silahlı saldırı ile ilgili 3 kişi tutuklandı.
Olay, 14 Şubat günü sabah saat 08.20'de Çadırlı köyü civarında meydana gelmişti. Bir bankanın Silifke ilçesindeki şubesinde görevli iki memuru bakım onarım çalışmaları için Gülnar ilçesine götüren Murat Yaman (33) yönetimindeki 33 KED 05 plakalı ticari taksiye
silahlı saldırıda bulunulmuştu. Saldırıda elinden yaralanan şoför, aracın gasp edilmesini önlemek amacıyla yaralı olmasına rağmen durmayıp, Gökbelen Jandarma Komutanlığı'na sığınmıştı. Mersin İl Jandarma Komutanlığı ve Silifke İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, üç kişi oldukları ve 31 ADA 14 plakalı otomobille kaçtıkları belirlenen şahısların yakalanması amacıyla çevre jandarma komutanlıkları ve emniyet birimleri ile koordineli bir çalışma başlattı. Aracın Mersin istikametine kaçtığının tespit edilmesiyle başlayan sıcak takibin ardından üç şüpheliden saldırıyı gerçekleştiren H.C., Erdemli ilçesinde yakalandı. Zanlı ile birlikte araca saldırıda kullanılan 1 adet pompalı tüfek ve 5 fişek, 1 tabanca ve 8 mermi, 3 kar maskesi ve 5 eldiven ele geçirildi. Zanlı H.C.'nin jandarma tarafından yapılan sorgusunun ardından silahlı saldırıda ve gasp olayında kendilerine barınmaları için yer temin eden N.S. ile gasp edilmeye teşebbüs edilen araca eylem düzenlenmesinde yardım eden aynı bankada görevli İ.C. de gözaltına alındı. Sorgularının ardından Silifke Adliyesi'ne sevk edilen 3 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Silahlı saldırıya karışan 2 kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Saldırganlara ayna bankadan bir görevlinin yardım etmesinin araçta para olabileceğinden kaynaklandığı tahmin ediliyor.
(MŞN-AKL-CC-Y)

16.02.2013 10:49:51 TSI

Editör: Wan Haber