Balıkesir'in Bandırma ilçesinde ilk ve orta dereceli okulların yarı yıl tatiline girmesi ile birlikte 22 bin 283 öğrenci karne aldı.
Okulların yarı yıl tatiline girmesi ile birlikte bazı okullara giderek öğrencilere karnelerini veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, öğrencilere verilen karnenin 2. dönem için bir araç olduğunu söyledi. İlk olarak Ahmet Obalı ilköğretim okuluna giderek burada okul birincisine hediyesini veren Demirhan, bir önceki yıllara göre eğitimdeki başarısını arttıran öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, "Sizler tatili hak ettiniz. Tatil süresince dinlenerek ikinci döneme hazırlıklı gelin. Böylece moral ve motivasyonunuz yükselecek ve ikinci dönem sonunda daha başarılı olacaksınız" dedi.

BAŞARIYA ÇEYREK ALTIN
İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan Bandırma Enerji-Sa Fen Lisesinde de başarılı olan öğrencilere çeyrek altın taktı. Burada Okulun kapanış töreninde öğrencilere hitaben konuşan Demirhan, 264 öğrencisi bulunan fen lisesinden 243 öğrencinin takdir belgesi, 21 öğrencinin de teşekkür belgesi alarak birinci dönemi kapattığını söyledi. Enerji-Sa Fen Lisesinin Balıkesir ilinde birinci sırada olduğunu söyleyen Demirhan, "Okulumuz sınıf bazında il genelinde 1 ve ikincilikleri var. Ancak ikinci olduğu sınıflarda diğer okulların gösterdiği başarı suni başarıdır. Çünkü, bu okullar yapılan sınavlara öğrencilerin tamamı yerine başarılı 14-15 öğrencilerini göndermiş buda başarılarının yüksek görünmesine neden olmuştur. Sizler gönüllerimizin birincisiniz, aynı başarıyı 10. sınıflardan da bekliyorum" dedi.
Şakir Demirhan, karnelerinde zayıf olan öğrenci velilerine nasihat ederek, başarılı yada başarısız olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, verilen karnenin ikinci dönem başarısı için bir araç olduğunu ifade etti.
(TK-YU)

25.01.2013 17:40:16 TSI

Editör: Wan Haber