Bandırma Ticaret Borsası (BTO) Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin 2012 yılını değerlendirdi.
BTO'nun 2010 yılında 2 milyar 397 bin 960 lira olan işlem hacminin yüzde 17 arttırılarak 2 milyar 882 milyon 893 bin liraya yükseltildiğini söyleyen Sezgin, "Bizim görev süremiz olan 8 yıl içerisinde tüm hedeflerimizi tutturduk. Yaklaşık üç ay sonra yapılacak olan seçimlerde ben ve ekibim tekrar adayız. Bundan sonraki hedefimiz ise Bandırma Ticarete Borsası'nı dünyanın en gelişmiş borsaları arasına sokabilmektir" dedi.
BTO'da 2012 yılında en çok işlem gören ürünleri de açıklayan Sezgin, ürünlerin sırasıyla piliç eti, küspeler, buğday, yağlar ve ay çiçeği olduğunu söyledi. Sezgin, BTO'nun bugün itibariyle Polatlı Ticaret Borsası ile yetkili sınıflandırma lisansı ve ürün ihtisas borsacılığı konusunda alım ve satım yapma yetkisine sahip iki borsadan biri olduğunu sözlerine ekledi.
Toplantıda BALO projesinin 15 Nisan tarihinde hayata geçirilmesinin planlandığını ifade eden Sezgin, "Bu projede Bandırma toplanma merkezi olacak. Bandırma limanından Tekirdağ'a geçirilecek olan tren feri rampasının ihalesinin yapılmasına rağmen inşaatı başlamadı. İnşaatın ağustos ayı içerisinde tamamlanması bekleniyor" dedi.
Sezgin, bu süre içerisinde konteynerlerin Ro-Ro gemileri aracılığı ile Tekirdağ Limanına geçirileceğini, sevkiyatın Avrupa'ya bu şekilde ulaştırılacağını söyledi.
(TK-MŞ)

29.01.2013 19:16:31 TSI

Editör: Wan Haber