Sincik Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sincik Çok Programlı Lisesi koordinesinde "Bana Bir Masal Anlat Baba" SODES projesi kapsamında, kitap okuma yarışması düzenliyor.
Adıyaman'ın Sincik ilçesinde ilkokullar, ortaokullar ve liselerdeki öğrenciler ile öğrenci olmayıp bu kategori dışında kalan herkesin dikkatlerini kitap okumaya çekmek ve yoğunlaştırmak, kitap okumaya olan ilgiyi artırmak, değerler eğitim kapsamında örnek şahsiyetlerin örnek davranışlarını tanıtmak, yarışmacıların okuduğu kitaba göre anlama seviyesini görmesini sağlamak, kendine güven duygusunu geliştirmek, ahlaki değerleri temsil etme bilinci kazandırılması hedefleniyor.
Sincik genelindeki bütün 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri, ortaokulların 5, 6, 7, 8. sınıf öğrencileri, liselerin 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ve bu yaş kategorisinin üzerindeki herkes (gençler-veliler), üniversite mezunu dışındakiler yarışmaya katılabilecek.
Yarışma, dört kategori üzerinden yapılacak. İlkokulların 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri kendi aralarında, ortaokulların 5., 6., 7., 8. sınıf öğrencileri kendi aralarında, liselerin 9., 10., 11. ve 12. sınıf öğrencileri kendi aralarında, gençler/veliler kendi aralarında ve kendi kategorilerindeki sorulara cevap verecek.
Yarışmada dereceye girenlere ise, çeşitli ödüller verilecek. Öğrenci kategorilerinde 1. yarışmacıya notebook, 2. yarışmacıya netbook, 3. yarışmacıya bisiklet, 4. yarışmacıya dijital fotoğraf makinesi, 5-12. arası dereceye girenlere de çeyrek altın verilecek. Ayrıca gençler ve veliler kategorisinde yarışan ve ilk 3 sırada dereceye giren yarışmacılara da ödül olarak buzdolabı, LCD TV, çamaşır makinesi verilecek.
(CK-SO-Y)

10.01.2013 15:00:08 TSI

Editör: Wan Haber