Balyoz davası kapsamında ceza alan emekli Koramiral Kadir Sağdıç, Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri'nin de aralarında olduğu 7 sanık Yargıtay'a başvurarak tahliye talebinde bulundu.
Avukat Hüseyin Ersöz tarafından Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne sunulan dilekçede davanın karara bağlandığı 21 Eylül 2012'den beri müvekkillerinin tutukluluk durumlarının incelenmediği belirtildi.
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin karardan sonra dosyadan el çektiğinden Yargıtay'a başvuru yaptıklarını belirten Avukat Ersöz iddianamede darbe planını engellediği belirtilen dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman ile Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün tanık olarak dinlenmesi taleplerinin "doyurucu bir gerekçe" gösterilmeksizin reddedildiğini ifade etti.
Dilekçede, "Müvekkillere isnat edilen suçlamalar çerçevesinde suçtan zarar görme ihtimaline binaen 2003 senesinde iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından davaya katılma yönünde bir talepte bulunulmamıştır. Bu durum dosya kapsamındaki manipülatif dokümanların inandırıcılıktan uzak olduğunun bir başka kanıtını oluşturmaktadır" ifadeleri yer aldı.
Müvekkilleri hakkında makul süreyi aşacak şekilde tutukluluk halinin devamına karar verilmesinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırılık oluşturduğunu belirten Avukat Ersöz, Emekli Koramiral Kadir Sağdıç, Tümgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, Emekli Tuğamiral Fatil Ilgar, Emekli Albaylar Dursun Çiçek, Hakan Büyük ve Yarbay Nedim Ulusan'ın tahliye edilmelerini talep etti.
(YM-ÇK-Y)

11.02.2013 13:05:43 TSI

Editör: Wan Haber