Balıkesir'in Balya ilçesinde, "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçiliği Projesi" çalışmaları başlatıldı.
Proje kapsamında Kaymakam Bekir Abacı'nın eşi Fendiye Büşra Abacı'nın başkanlığında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı Salonu'nda projenin ilk toplantısı yapıldı.
Belediye Başkanının eşi, bayan birim amirleri, birim amir yardımcıları, köy muhtarlarının eşleri ve gönüllü Balyalı kadınların katılımıyla düzenlenen toplantıda gönül elçileri ekibi kurulması kararlaştırıldı. Bilindiği üzere Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Koordinasyonunda başlatılan proje, aynı kapsamda Balıkesir Valisinin eşi Nuran Turhan başkanlığında 04.01.2013 tarihinde tüm ilçe Kaymakamlarının eşlerinin katılımıyla başlatılmıştı.
Toplantıya katılanlara teşekkür eden Fendiye Büşra Abacı, proje ile ilgili bilgiler verdi. Fendiye Büşra Abacı toplantıda yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi; "Çevremizdeki ihtiyaç sahibi kişilerle bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın başlattığı Toplum Kalkınmasında Gönül Elçiliği Projesine destek vermek amacıyla toplandık. Bu proje 24 ay olarak planlanmış olsa da birer insan olarak yaşadıkça vicdanımızın sesini dinlemeli paylaşmalı, hayat felsefemiz haline getirmeliyiz. Gönül Elçiliği bir gönüllülük işidir. Gönüllülük yalnızca içinden gelerek ve yapılan işin doğruluğuna inanılarak yapılır. Sizlerden karşılık beklemeden sevmek, mutlu ederek mutlu olmak, hata yapana sahip çıkmak, bencilliğimizden sıyrılmak ve sabretmeyi öğrenmek için birer Gönül Elçisi olmanızı talep ederken gönüllülüğün bu iki temel unsurunu göz önünde bulundurmanızı istiyorum. Toplumda kadınlara, çocuklara, engellilere, yaşlılara, gazi ve şehit ailelerine kendi bilgi ve tecrübelerimiz doğrultusunda yardımcı olmaya çalışmak Gönül Elçisi olarak bizlerden beklenen hizmetlerdir. 24 ay devam edecek bu proje 5 alt projeden oluşmakta olup bu alt gruplar; Koruyucu Aile, Kaliteli Yaşlanma ve Kuşaklar Arası Uyum, Engelli ve Hizmetlere Erişim, Aile ve Yoksulluk, Kadın ve Güçlenme projeleridir. İlk 6 ay boyunca Koruyucu Aile Projesi üzerinde çalışacak, her çocuk için bir aile hedefine ulaşmak için sizlerin varlığı projeye güç katacaktır. Bir çocuğun; yetişmesine tanıklık etmek, içindeki sevgi dolu yüreği paylaşmak, hayatında kalıcı izler bırakarak gerçek bir fark yaratmaksa istediğiniz; neden bu çocukların onlara gönüllü ailelerle buluşturulmasında sizlerinde payı olmasın. Desteklerinizi bekliyoruz." Toplantıda Koruyucu Aile tanımı, kimlerin Koruyucu Aile olabileceği, Koruyucu Aile'nin sorumluluklarının neler olduğu, hangi olanakların sağlanacağı konuları üzerinde de duruldu. Yapılan ilk toplantıda Gönül Elçileri ekibi kuruldu. Yeni Gönül Elçileri'ne ulaşılması, ilçe de kamuoyu oluşturulması ve ekipte bulunan Gönül Elçileri'nin çalıştıkları kurumlarda projenin anlatılması planlandı. Bir sonraki Gönül Elçileri toplantısının 13 Şubat'ta toplanması da kararlaştırıldı.
(FT-SŞ)

30.01.2013 16:37:23 TSI

Editör: Wan Haber