Baluken, İstanbul İl Örgütü binalarına dün yapılan polis baskının da bunun göstergesi olduğunu ifade etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP İstanbul İl Örgütü’ne yapılan polis operasyonuna ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

HDP’nin demokratik süreçlerden dışlanmasının son derece tehlikeli olduğu uyarısında bulunan Baluken, İstanbul İl Örgütü binalarına dün yapılan polis baskının da bunun göstergesi olduğunu ifade etti.

Baluken’in konuşmasından satır başları şöyle:

“HDP’ye yönelik yeni bir saldırı dalgası başlamış durumdadır”

“Biz bu tutumların yanlış olduğunu ve bundan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini, zaten büyük bir gerilim hattı üzerinde olan bütün Türkiye toplumunun ihtiyacı olanın uzlaşma olduğunun defalarca ifade ettik. Ancak maalesef, bırakın bu dışlayan yaklaşımların bir kenara bırakılması, tam tersine Erdoğan’ın işaretiyle birlikte, HDP’ye yönelik yeni bir saldırı dalgası başlamış durumdadır.

“Düşman hukukuyla hareket edildi”

“Yani 15 Temmuz darbe girişimden sonra HDP’yi dışlayan tavır, artık HDP’ye yönelik bir saldırı aşamasına geçmiştir. Son olarak İstanbul İl binamıza yapılan baskında tam bir düşman hukukuyla hareket edilmiştir.

“Saksıdaki çiçeğe bile tahammül edemeyen faşist anlayış…”

“Ortaya çıkan görüntülerin Cizre, Silopi ve Sur’da evlere yapılan talan görüntülerinden hiçbir farkı yoktur. Binadaki her şey tahrip edilmiştir. Düşünün ki saksıdaki çiçeğe bile tahammül etmeyen, düşman hukukuyla hareket eden bir faşist anlayış ortaya konulmuştur. Bu anlayışın kendisi, sadece HDP tarafından değil, bütün demokrasi ve barış çevreleri tarafından sert bir şekilde kınanmalıdır.

“İç savaş zemini mi hazırlanıyor?”

“İstanbul İl Örgütü’müze yapılan baskının kendisi zaten kabul edilebilir değil, ancak operasyonda helikopterlerin de kullanılması son derece manidardır.

“Darbecilerin yarım bıraktığını Erdoğan tamamlıyor”

“Darbecilerin Meclis’i bombalaması, Meclis’i tasfiye etmeye çalışması hangi zihniyeti temsil ediyorsa, Erdoğan’ın yargıya talimat vererek milletvekillerimizi hedefleştirmesi aynı anlama geliyor.

“Darbeciler milletvekillerine yönelik gözaltı ve tutuklama listeleri hazırlamışlardı. Şimdi belli ki darbecilerin yarım bıraktığı işi, Erdoğan aynı darbe zihniyetiyle tamamlamak istiyor.

“Aynı zihniyeti, şu anda Plan Bütçe Komisyonu’nda belediyelere kayyum atanması ve belediye meclislerinin tasfiye edilmesi üzerinden de ortaya koyuyor. Bir başbakanı görevden alarak onun yerine bir memur atamak neyse, bir belediye başkanını görevden almak da odur.

“Saldırılar sürdürülürse, karşılarında tarihi bir direniş göreceklerdir”

“Biz haklı ve meşru olan bir mücadeleyi büyük bir onurla yürütüyoruz. Eğer böyle bir yanlışa düşüp bu saldırıları sürdürürse, karşısında tarihi bir direniş görecektir.

“AKP darbeyle yüzleşmekten korktuğu için Komisyon’a üye vermedi”

“Çünkü darbeyle yüzleşmekten korkuyor. Çünkü darbecilerle olan ilişkilerinin çarşaf çarşaf konuşulmasından korkuyor. Nasıl bir ortaklığın geçekleştirildiğinin görülmesinden çekiniyor. Erdoğan ve AKP, darbeyle yüzleşme gibi bir dertlenin olmadığını ortaya koyuyor. Bunların tek derdi, darbe makinesinin başına kimin oturacağıdır.

“Meclis’i bombalayanlarla aralarındaki mesafeyi gördük”

“Anayasa toplantılarına HDP’nin dahil edilmemesinin gerekçe olarak, ‘HDP, PKK ile arasına mesafe koymuyor’ diyenlerin, Meclis’i bombalayanlarla hangi mesafede olduklarını gördük.

“Birileriyle mesafemiz ölçülecekse, her türlü zulme karşı baş eğmeyen, diz çökmeyen halkımızla mesafemiz ölçülebilir.

“Meclis’i bombalayanlara kim ‘Ne istediler de vermedik’ dedi? Meclis’i bombalayanlara büyük şehirleri parsel parsel kimin peşkeş çektiğini sorgulanması gerekiyor.

“Erdoğan ‘Allah beni affetsin’ derken aslında işlediği suçları itiraf ediyor.”

İMCTV

Editör: Wan Haber