Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, üyelerin talebi doğrultusunda 3 Şubat'ta yapılacak olağan genel kurulda yeniden aday olduğunu açıkladı.
Balsuyu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, görev süresi içerisinde yapılan faaliyetleri ve yeni dönemdeki projelerini anlattı. "22 ay önce aldığım bayrağı, karınca kararınca bugünlere getirdim" diyen Balsuyu, "Alınan seçim kararı doğrultusunda birkaç gün üyelerimiz arasında kamuoyu yoklaması yaptım. Göreve yeniden talip olmam doğrultusunda kanaat hasıl oldu. Bu nedenle yeniden adayım. İnşallah daha güzel hizmetlere imza atmaya devam edeceğiz" dedi.
Borsa faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Balsuyu, Kahramanmaraş tarhanasının patentini alarak, yöresel bu tadı her platformda tanıtmaya çalıştıklarını söyledi. Kente bir hububat pazarı kurulabilmesi için Küçük Sanayi Sitesi içerisinde 473 dekarlık arazi ayrıldığını kaydeden Balsuyu, buradaki faaliyetlerin de hızla devam edeceğini kaydetti. Balsuyu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kayseri yolundaki arsamıza borsa binası yapmak üzere proje çalışmalarımız devam ediyor. Kısmet olursa kısa bir süre sonra inşaatına başlayacağız. Öte yandan geçtiğimiz günlerde KMTSO başkanımız Kemal Karaküçük, TBMM Meclis Başkanvekilimiz Prof. Dr. Mehmet Sağlam ve valimiz Şükrü Kocatepe ile odalar birliğinde yaptığımız toplantıda Kahramanmaraş'a mesleki eğitim kompleksi yapılması için söz aldık. Önümüzdeki günlerde protokol yapılarak bu hizmeti de Maraş'a getireceğiz. 15 milyon dolarlık bir proje. İnşallah bunu da memleketimize kazandırmış oluyoruz. Yine borsa olarak 150 öğrenciye 75 TL burs veriyoruz. Akredite olan laboratuarımızla üyelerimize hizmet veriyoruz. Üyelerimiz de bundan son derece memnunlar.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Balsuyu, pamuk ekim alanlarının genişletilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Borsa'nın girişimleri sonucu her pamuk üreticisinin ürünü kadar destek alacağını dile getiren Balsuyu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Pamuk ekim alanlarının daralma sebeplerini tarım bakanımıza ve bakanlık yetkililerine bildirdik. Pamuk ekiminin gelişmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Aynı zamanda ilgili makamlara yaptığımız müracaatlarda bu yıl çiftçimizin bir sorununu bildirdik. Bu yıl 450 kilograma kadar destek verileceği söyleniyordu. Çalışmalar netice aldı, hem pamuk hem mısır hem de buğday için illerde komisyon kurularak çiftçinin alın terinin ziyan olmaması için yeniden gözden geçirilecek. Kim arazisinden ne kadar verim aldıysa bakanlık onun desteklemesini verecek. TUİK'in verileri globaldı, yani Türkiye ortalamasıydı. 300 kilo pamuk alan çiftçimiz de var 750 kilo alan çiftçimizde var. Elbette ki bu hakların ziyan olmaması için belirlenen 450 kilodan fazla ürün alan çiftçilerimizin de hakları ziyan olmayacak ve desteklemeleri tam verilecek."
391 üyesi bulunan Kahramanmaraş Ticaret Borsası Olağan Genel Kurulu 3 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek.
(YUT-Y)

28.01.2013 13:23:58 TSI

Editör: Wan Haber