Konak Belediyesi Ballıkuyu Semt Merkezi'nde on farklı kursa katılan kursiyerler ilk sergilerini açtı.
Kadınların el emeğiyle işledikleri birbirinden şık ve kullanışlı ürünler sergilenirken çocuklar da renkli gösterilerle kutlama yaptılar. Ballıkuyu Çocuk Korosu ve dans grubunun performansı en büyük alkışı alan gösteriler oldu.
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, semt merkezlerinde kurslara katılan tüm kadınları kutladı.
Başkan Tartan, 'üreten kadın' söyleminin hayat bulduğunu belirterek, "Kadınlarımız dört duvar arasından çıkıp kurslarımızda üretiyor, arkadaşlarıyla dertleşiyor. Kendisi nakış kursundayken çocuğu da İngilizce kursuna katılıyor. Burada yaşanan şey dayanışma, paylaşım ve sosyal terapi. Konaklı kadınlar üretiyor, kazanıyor, kendine güveniyor" diye konuştu.
Sergiledikleri el emeği ürünlerle gurur duyan kursiyerler Ballıkuyu'da bir semt merkezi olmasının hayatlarını değiştirdiğini ifade etti.
Kursiyerlerden Hediye Çalışkan, "Burada günlerimiz boş geçmiyor, her gün daha güzel oluyor. Kadınlar olarak psikolojik, maddi, manevi kazanımımız oldu" dedi. Tefide Poyraz ise daha önce bütün gün çocuğuyla evin içinde olduğunu ancak Ballıkuyu Semt Merkezi açıldıktan sonra çocuğunun etütlere, kendisinin de kurslara katıldığını söyledi. Hülya Başak da "Burada stres atıyoruz, daha güzel geçiyor günlerimiz. Daha önce boş geçiyordu günler; evde otur, yemek yap, iş yap. Şimdi geliyoruz, hocamız burada, arkadaşlarımızla dikiş dikiyoruz, dertleşiyoruz" şeklinde konuştu.
(HD)

09.02.2013 12:34:33 TSI

Editör: Wan Haber