GENEL MÜDÜR YARDIMCISI İSMAİL BALLI, ÇORUM MÜZESİ'Nİ ZİYARET ETTİ" style="margin-left:10px;"/>İHLAS HABER AJANSI (İHA) GENEL MÜDÜR YARDIMCISI İSMAİL BALLI, ÇORUM MÜZESİ'Nİ ZİYARET ETTİİHLAS HABER AJANSI (İHA) GENEL MÜDÜR YARDIMCISI İSMAİL BALLI, ÇORUM MÜZESİ'Nİ ZİYARET ETTİİHLAS HABER AJANSI (İHA) GENEL MÜDÜR YARDIMCISI İSMAİL BALLI, ÇORUM MÜZESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

IHAAW193018-YRL/21-01-2013


BALLI'DAN ÇORUM MÜZESİNE ZİYARET

(FOTOĞRAFLI)

M. MUTTALİP YALÇIN
ÇORUM (İHA) İhlas Haber Ajansı (İHA) Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı, Çorum Müzesi'ni ziyaret etti.
Ziyarette Müze Müdürü Önder İpek, 8 medeniyet ve 14 bin esere ev sahipliği yapan Çorum müzesi ve ören yerleri hakkında İHA Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı'ya bilgi verdi.
İpek, Çorum müzesinin 1914 hastane olarak inşa edildiğini daha sonra Kültür Bakanlığına devredilen binanın, 2003 yılından itibaren müze olarak kullanılmaya başlanıldığını söyledi.
Müzedeki eserlerin arkeolojik ve etnografya salonlarında teşhir edildiğini dile getiren İpek, eserlerin geçmişinin M.Ö. 6 binli yıllara kadar dayandığını belirtti.
İHA Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı da, Türkiye'de son yıllarda turizm alanında başarılı çalışmalara imza atıldığını belirterek, bu çalışmalarla birlikte ülkeye gelen turist sayısında her yıl artış yaşandığına dikkat çekti.
Ballı, dünyanın en büyük medeniyetlerinden Hititlere başkentlik yapılan Çorum'un böyle bir müzeye sahip olduğu için çok şanslı olduğunu sözlerine ekledi.
Gezide Ballı'ya İHA Çorum Bölge Müdürü Bülent Özkaleli, Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Salih Karslıoğlu eşlik etti.
(MMY-BÖ)

21.01.2013 19:42:03 TSI
Editör: Wan Haber