Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, birçok ecdat emateninin bulunduğu ve Türkiye ile akrabalık bağlarının devam ettiği Balkanlar'a hizmet götürmenin en önemli öncelikleri arasında olduğunu söyledi.
KosovaÜsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin 8. olağan genel kurulu Ördekli Kültür Merkezi'nde yapıldı. Divan Başkanlığı'nı Kosova Fahri Konsolosu işadamı Fahrettin Gülener'in yaptığı genel kurula Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti milletvekilleri Bedrettin Yıldırım ve Hakan Çavuşoğlu, CHP milletvekili İlhan Demiröz ile siyasi parti temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe genel kurul öncesi yaptığı konuşmada, Balkanlar'da sürdürdükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Balkanlar'la uzun süre kopan irtibatı yeniden sağladıklarını hatırlatan Başkan Altepe, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak 20'yi aşkın şantiyeyle bölgede hizmet verdiklerini söyledi. Tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasının yanında toplu sünnet cemiyetlerinden kandil ve bayram kutlamalarına kadar Türkiye'de ne varsa Balkanlar'da da aynı faaliyetin olması için çaba harcadıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Ecdadımızın orada bıraktığı ve zamana terk edilmiş eserlerin tekrar ayağa kaldırılması konusunda üzerimize düşeni yapıyoruz. Makedonya, Bosna-Hersek, Bulgaristan ve Kosova'da gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Kurulan şantiyeler vasıtasıyla, bize ait tarihin izleri bir bir ortaya çıkarıyoruz. Ecdadımızın emanetlerinin bulunduğu ve akrabalık bağlarımız olan Balkanlar'a hizmet götürmek en önemli önceliklerimizden biri" diye konuştu.
Vatandaşlık sorunları çözülüyor
Dernek Başkanı Recep Gündüz'ün Türk vatandaşlığına geçişte yaşanan sıkıntılarla transit geçişlerde Bulgaristan'ın vize uygulamasına bir çare bulunması yönündeki talepleri üzerine kürsüye gelen AK Parti Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Türk vatandaşlığına geçiş noktasında sıkıntı olmadığını söyledi. Kendisinin de bu meseleleri çok iyi bildiğini ve Türk vatandaşlığına geçmek için 5 yıl beklediğini dile getiren Çavuşoğlu, kanuni bir engeli bulunmayan herkesin vatandaşlığa geçebileceğini kaydetti.
(MŞ)

26.01.2013 18:37:11 TSI

Editör: Wan Haber