AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Balkan ülkeleri birinci yerel siyaset buluşması 9 farklı ülkenin yöneticilerini bir araya getirdi. İl Başkanı Sedat Yalçın, ilk defa gerçekleştirilen organizasyonu geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini anlattı.
AK Parti, Balkan göçmenlerinin yoğun olarak yaşadığı illerin başında gelen Bursa'da yerel ölçekte Balkan zirvesi yaptı. Arnavutluk, Bulgaristan, Bosna Hersek, Kosova, Karadağ, Romanya, Sırbistan, Makedonya ve Yunanistan'dan Bursa'ya gelen yerel siyasetçiler AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nın verdiği yemekte buluştu. Bu organizasyonun aynı coğrafya insanını uzun bir aradan sonra ilk kez yerel siyasetçi ölçeğinde bir araya getirdiğini ifade eden Ak Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, "Ülkelerin dış politikalarında zaman zaman problemler yaşanabiliyor. Ama bizler, yerel siyasetçilerin bu meselelerin çözümünde çok önemli roller üstlendiğini biliyoruz. Bu ilk toplantının geleneksel hale gelip, her yıl bir başka ülkede, bu birlik ve beraberliği sağlayarak, farklı din ve dili konuşan, fakat aynı coğrafyayı paylaşan, aynı kültürün insanları olarak bunları buluşturmayı önemsiyoruz. Bunun Bursa'da yapılması da çok anlamlı. Bursa, Bizans, Roma, Osmanlı'dan gelen bir kültürü barındıran ve Balkanlar'ın gerçek başkenti gibi algılanıyor. İnşallah bizden sonra gelenler bu geleneği sürdürür" dedi.
Heyet adına konuşan Arnavutluk Sosyalist Partisi Milletvekili Valetina Loskaj, bu tür organizasyonların aynı coğrafya insanları arasındaki ilişkileri geliştireceğini ifade etti.
(OSM-MŞ)

26.01.2013 16:31:34 TSI

Editör: Wan Haber