Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Mustafa Kader ve Mak-Göç Başkanı Birol Vardar ile birlikte Balkan Göçmenleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Karasu'yu makamında kabul etti.
Manisa Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Mustafa Kader, Mak-Göç Dernek Başkanı Birol Vardar ve Balkan Göçmenleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Karasu ile birlikte Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu ile birlikte Kültür Müdürü Kemal Çamlıoğlu'da yer aldı. Balkan Göçmenleri Derneği'nin ziyaretinde bu yıl 21-24 Mart tarihleri arasında yapılması planlanan Uluslararası Manisa Mesir Festivali hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Manisa'da faaliyetlerini yürüten göçmen dernekleri olarak bu yıl Mesir Festivali'ne kendilerinin de katkı sağlamak istediklerini ve bu çerçevede Balkan ve Rumeli Türkülerinin usta yorumcusu Havva Karakaş'ı Manisa'da ağırlamak istediklerini ifade eden Manisa Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Mustafa Kader, "Bunu da programa aldığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Daha önceden bu konuyu yine görüşmüştük. Amacımız Mesir Festivali'nin daha coşkulu geçmesini sağlamak. Bugün Bulgaristan'a gideceğim. Orada da Mesir Festivali'ne davetlerde bulunacağız. Hatta belediyenin tanıtıcı ürünlerini de orada dağıtabiliriz. Bu sayede Bulgaristan'da yaşayan hemşerilerimizi de Manisa'ya davet ederiz" dedi.

MURAT BOZ VE SİBEL CAN GELİYOR
Belediye Başkanı Cengiz Ergün'de Manisa Balkan Göçmenleri Derneği'nin, Mesir Festivali'ne katkı sağlamak amacıyla çalışma içinde olmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Bu yıl Nevruz kutlamalarının 21 Mart tarihine gelmesi nedeniyle Mesir Festivali'nin 21-24 Mart tarihleri arasında kutlanacağını ve programın dört güne sığdırıldığını belirterek, "Bu yıl festival kapsamında Murat Boz ve Sibel Can'ı konuk etmeyi düşünüyoruz. Ayrıca yine her yıl olduğu gibi Mesir Festivali'ne katılan ülkeler, kendi halk oyunlarını sergileyecekler. Amacımız bu yıl daha coşkulu bir festival organize etmek" diye konuştu.
Mesir saçım günü öncesinde yapılan kortej yürüyüşünün de bu yıl daha renkli geçmesi için çalışmaları yürüttüklerini belirten Başkan Ergün, "Mesir Festivali'ne katılacak konuk ülkeler, kortej yürüyüşü boyunca yapacakları gösteriler ile festivale renk katacaklar. Ayrıca bu yıl kortej yürüyüşüne Manisa'da bulunan hemşeri derneklerini de davet ettik" dedi.
Balkan ve Rumeli Türküleri'nin usta yorumcusu Havva Karakaş konserinin de 25 Mart Pazartesi gününe alınması noktasında görüşte bulunan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Bu konu Sayın Valimiz Halil İbrahim Daşöz ile birlikte Mesir Festivali Komitesinde bulunan diğer isimlere de sorulabilir. Onlarında onayıyla bu konseri Pazartesi günü gerçekleştirebiliriz" şeklinde konuştu.
Manisa Balkan Göçmenleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Balkan Günlüğü Gazetesi Köşe Yazarı İzzet Karasu'da, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e, 'Balkan Fıkraları ve Mizah Öyküleri' isimli kitabını hediye etti. Göç olaylarının 100. yılı olması nedeniyle, Mesir Festivali içerisinde göç ile ilgili bir panel düzenlemek istediğini ifade eden Karasu, bununda programa alınması talebinde bulundu.
(AY-ERG-Y)

17.01.2013 17:14:30 TSI

Editör: Wan Haber