Koşukavak Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği'nin yeni yönetim binasının açışında Kafkaslardan ve Balkanlardan göç eden vatandaşlara yönelik çıkış gündeme geldi.
Koşukavak Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği'nin İhsaniye'deki yeni yönetim binasının açılış töreninde Balkanlardan ve Kafkaslardan göç edenler üzerine son dönemde başlatılan polemik gündeme geldi. Açılış törenine katılan Bal Göç Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, "Sivil toplum kuruluşu olarak biz tepkimizi açık ve net olarak ortaya koyuyoruz. Balkanlardan gelenlerle alakalı böyle bir şeyi kabul etmeyiz. Balkan göçmenleri içinden hain ve devletine ihanet eden çıkmaz" dedi.
Açılış törenine katılan AK Parti eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise konuşmasında kendisinin de göçmen kökenli olduğunun altını çizerek, "Bal Göç'ün tepkisini son derece haklı buluyorum ve destekliyorum. Sayın Başbakanımız da mecliste yaptığı konuşmasında gerekli yanıtı vermiştir" diyerek görüşlerini dile getirdi.
İşadamı Ali Bostancı tarafından derneğe tahsis edilen binanın açılışında konuşan Dernek Başkanı Sadık Cesur ise yöre derneklerinin çoğalmasının Bal Göç'ün parçalanmasına değil daha geniş bir yelpaze ile balkan göçmenlerini kucaklamasına neden olacağının altını çizdi.
Koşukavaklılar, yöre derneklerinin büyük ilgi gösterdiği açılışın ardından Ramazan Ayında bir de iftar vermeye hazırlanıyor.
(YS)

19.02.2013 15:41:02 TSI

Editör: Wan Haber