Hz. Mevlana'nın vefatının 739. yıldönümü dolayısıyla Çanakkale Valiliği'nce "Balkan Coğrafyası Çanakkale'de Buluşuyor" programı düzenlendi.
Çanakkale Valiliği'nin ev sahipliğinde, Gelibolu Mevlevihane'sinde 'Balkan Coğrafyası Çanakkale' de Buluşuyor' sloganıyla geçtiğimiz yıl düzenlenen törenler Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bosna-Hersek, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Karadağ, Bulgaristan, Yunanistan gibi ülkelerden gelen yüze yakın Meclis Başkanı, Bakan, Milletvekili, İslami Birlik Başkanı, Gazeteciler, STK ve kanaat önderlerinin iştirakiyle gerçekleştirilmişti. Bu yıl ikincisi düzenlenen Şeb-İ Arus törenlerine Çanakkale Valiliği yerli, yabancı ve akraba topluluklar başta olmak üzere bini aşkın misafiri davet etti. Bu yılki etkinliklere Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini temsilen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç katılacak. Arınç'ın yanı sıra Sırbistan Devlet Bakanı Sulejman Ugljanin, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Bakan Mahir Yağcılar, Sırbistan Milletvekili Enis Imamovic, Sırbistan Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Davut Nuriler, Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Mustafa Abdülmecit Kırımoğlu, Dr. Şenel Kahir ile Balkanlar'dan müftüler ve çok sayıda davetli katılacak.
Çanakkale Valiliği tarafından organize edilen şeb-i arus törenleri, İhlas Haber Ajansı tarafından 90'dan fazla televizyon kanalına uydu üzerinden canlı olarak aktarılacak. Programı Fransa, Avustralya, Bulgaristan, Yunanistan, Bosna-Hersek ve diğer ülkelerin önde gelen basın kuruluşları da takip edecek. Şeb-i arus törenlerin Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müzik Topluluğu da sahne alacak. Programda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz Hazreti Mevlana'yı anlatacak.
(GD-MŞ)

19.12.2012 17:00:30 TSI

Editör: Wan Haber