Kırıkkale'nin Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, "Millete efendi olmaya değil, hizmet etmeye geldik" dedi.
Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, daha önceki yıllarda belediyeden ayrılarak kurum değiştiren belediye personeli için yemek verdi. Yemeğe Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgay Saraçoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Irmak ve davetliler katıldı.
Yemekte bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Yusuf Yıldırım, güzel bir ortamda Balışeyh halkı ile birlikte olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Başkan Dedelioğlu'nun personele geçmiş yıllara ait alacaklarını ödediğini belirterek, bu durumun samimi bir anlayışın göstergesi olduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Dedelioğlu da, 1985-1990'lı yıllardan itibaren çeşitli birimlerinde görev yapan ancak maaşları ödenmeyen yada eksik ödenen personelin haklarını kendilerine ödediklerini söyledi.
Halka hizmet eden ancak emeğinin karşılığını alamamış personeli unutmadıklarını dile getiren Dedelioğlu, "Seçim meydanlarında işçi ve memur maaş almadan kesinlikle kendi maaş bordroma imza atmayacağımı söylemiştim ve bu konuda namus sözü vermiştim. İşçi ve memur çalışanlarıma hiçbir borcum yok. Bu son alacaklar da benim dönemime ait değildi. Biz samimiydik ve olmaya da devam edeceğiz. Niyetimiz iyi idi bu niyetimize kavuşmuş olduk. 'İnsanların en iyisi insanlara hizmet edendir' sözüne hep layık olmaya çalıştık. Bizler efendi olmaya gelmedik sizlere hizmet etmeye geldik. Ezber bozan bir iş yaptık. Yönetime geldiğimiz günden itibaren ne söz vermişsek her zaman bu sözlerimizin arkasında olduk. Şu an belediyemizde yada başka kurumlara geçen personelimizin kaybolan sosyal haklarını, KEY ödemeleri, bayram ikramiyeleri, devlet ikramiyeleri, maaş alacakları ve neyi hak etmişlerse bu hakların hepsini onlara maddi manevi iade ettik ve haklarını kuruşuna kadar ödedik."
Ödemelerde zaman aşımına uğrayan hakların da iade edildiğini kaydeden Başkan Dedelioğlu, "Belediyecilikte devamlılık esastır. Bizden önceki yönetimlerin durumlarını bahane ederek halkımıza hizmet veren personelimizin zayi olan haklarını unutmadık. Allah nasip etti bizler de vesile olduk" şeklinde konuştu.
(AK-BÖ)

26.01.2013 16:20:04 TSI

Editör: Wan Haber