AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur, Balıkesir'deki basın mensuplarını Ankara'da misafir etti. Gazeteciler, başkentte dolu ve güzel bir gün geçirdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur'un daveti üzerine AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı, basın kuruluşlarından Ankara gezisi için isim listesi aldı. AK Partili yöneticilerle birlikte pazartesi gün yola çıkan basın mensupları geceyi otelde geçirdikten sonra ertesi sabah AK Parti Genel Merkezinde, genel başkan yardımcısı Edip Uğur'u ziyaret etti. AK Parti İdari-Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, Balıkesir'den gelen basın mensuplarını burada ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek gazetecilere teşekkür etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı (Arge'den sorumlu) Süleyman Soylu da Uğur'un makamında gazetecilere hoşgeldiniz deyip sohbet etti. Ankara'daki ziyaret ve temaslarda AK Parti Balıkesir milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu ve Cemal Öztaylan da genel başkan yardımcısı Edip Uğur ile birlikte gazetecilere eşlik ettiler.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, genel merkezdeki görüşme esnasında kısa bir konuşma yaptı. AK Parti'nin kurumsallaşmış bir parti olduğunu belirten Uğur, diğer siyasi partilerin kendilerini örnek aldığını, hatta taklit ettiklerini söyledi. Bundan memnuniyet duyduklarını ifade eden Edip Uğur, değişik ülkelerden AK Parti'nin Türkiye'deki 10 yıllık iktidarının örnek alındığını, bunun bir formülü olup olmadığını araştırdıklarını, bunun için kendilerine yurt dışından birçok talep geldiğini kaydetti. Ankara'daki genel merkez binasının kurumsal yapıya uygun son derece modern bir yapıda olduğunu kaydeden Uğur, basın mensuplarına, "Genel merkez binamızı beğendiniz mi?" diye sordu. Parti binasında yoğun şekilde eğitim çalışmaları yapıldığını anlatan Edip Uğur, merkez ve illerdeki teşkilatlarda yapılan çalışma ve faaliyetleri de bu eğitimlerde anlattıklarını belirtti. Uğur, AK Parti'nin teşkilat yapılanmasının son derece iyi olduğunu söyledi. Burada 'lider' faktörünün çok büyük bir önem arzettiğini vurgulayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, "Elbetteki liderimizin de burada çok büyük önemi var. Bu yapıyı devam ettireceğiz" dedi.

BAŞBAKAN İLE MECLİS HATIRASI
AK Parti'nin özellikle ilk dönemlerinde yoğun ilgi gören Siyaset Akademisinin devam etiği bildirildi. Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, Balıkesir'de bu dönem yine Siyaset Akademisini faaliyete geçireceklerini açıkladı. Parti merkezindeki ziyaret sırasında Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Ramazan Demir, Edip Uğur'a cemiyetin 50. yılında hazırlanan bir şilt verdi. AK Parti Genel Merkezindeki ziyaretin ardından Edip Uğur ve milletvekilleri TBMM'ye hareket etti. Salı günkü meclis ziyaretinde partilerin grup toplantıları nedeniyle büyük bir yoğunluk yaşandığı gözlendi. Meclisin en kalabalık grup toplantısı ise AK Parti Grubu oldu. Türkiye'nin hemen her bölgesinden parti teşkilatlarının katılıp izlediği AK Parti Grup Toplantısında Başbakan Erdoğan öğle saatlerinde girdiği salonda yoğun tezahüratlar eşliğinde ayakta alkışlanarak karşılandı. Uzun süren grup konuşmasında engelli öğretmenlere müjdeler veren AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ana Muhalefet Partisi CHP'nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert eleştirilerde bulundu, Başbakan Kılıçdaroğlu'nun DHKP-C üyesi olabileceğini söyledi. TBMM'deki Grup Toplantısını Balıkesir heyeti üst balkonda izlerken sarı basın kartı olan basın mensupları ise grup salonunda ulusal basın kuruluşları için hazırlanmış mavi koltuklu bölümde Başbakanı izleme imkanı buldu. Toplantının ardından meclis kulisinde gezen gazeteciler, TBMM Şeref Kapısında hatıra fotoğrafı çekildi. Grup sonrası meclis kulisinden geçen Başbakan Erdoğan, burada kendisini bekleyen kalabalığın arasında korumaların eşliğinde güçlükle ilerledikten sonra meclisten çıktı. TBMM merdivenlerinde ise değik bölgelerden gelen parti teşkilatları il il ayrılarak Başbakan ile hatıra fotoğrafı çekilmek için bekledi. Başbakan Erdoğan'ın sırayla dolaşıp selamlaştığı il gruplarından Balıkesir grubunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, milletvekilleri Cemal Öztaylan ve Ali Aydınlıoğlu, basın mensupları ile parti teşkilatından isimler yer aldı. Fotoğraf çekiminde milletvekilleri en ön sıraya geçip Başbakanın yanında yer alırken basın mensupları ise arka planda kaldılar. Başbakanla aynı kareye girmek isteyen bazı yabancı kişiler de fotoğraf çekimi esnasında Balıkesir grubuna dahil olarak amaçlarına ulaştı. Başbakan ile fotoğraf karesine girmek isteyen vatandaşlar meclis merdivenlerinde izdihama yol açtı. TBMM'deki ziyaretin ardından Başbakan ile toplu hatıra fotoğrafı çektiren Balıkesir grubu buradan tekrar AK Parti Genel Merkezi'ne giderek öğle yemeği yedi. Öğle yemeği sonrası tekrar toplantı salonunda bir araya gelen Gazeteciler AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile de sohbet etme imkanı buldu.
Gazetecilerin Ankara gezisi Anıtkabir ziyareti ile devam etti. Büyük Önder Atatürk'ün mozolesi önünde saygı duruşunda bulunup dua okuyan Balıkesir grubu, Anıtkabir'deki Atatürk Müzesini gezdikten sonra buradan ayrıldı. Balıkesirli Gazeteciler daha sonra Altındağ Belediyesinin kentsel dönüşüm projesi ile örnek bir yerleşim haline gelen Hamamönü'nü gezdi. Burada, Tacettin Dergahı'nda namaz kılınıp, dua edildi, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezarı ziyaret edildi. Ayrıca İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un evi de ziyaret edilerek, ruhlarına dua hediye edildi. Hamamönü'ndeki gezi Kabakçı Konağındaki dinlenme ile son buldu. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur ile basın mensuplarına bilgiler verdi, uygulanan kentsel dönüşüm projesini anlattı. Son olarak Hacı Bayram Veli ziyareti yapıldı. Akşam namazının Hacı Bayram Veli Cami'nde kılındığı ziyarette gazetecilerin Ankara gezisi Dikmen Vadisi'ndeki meşhur Tavacı Recep Usta'da verilen yemek ile sona erdi. Akşam yemeğine Edip Uğur'un daveti üzerine AK Partili milletvekilleri Cemal Öztaylan ve Ali Aydınlıoğlu, CHP Balıkesir Milletvekilleri Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş ile MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut da katıldı. Balıkesir milletvekillerinin bir arada bulunduğu ve samimi bir şekilde sohbetlerin yapıldığı yemekteki birlik ve beraberlik görüntüsü gazeteciler tarafından takdirle karşılandı. Milletvekilleri aralarında herhangi bir sorun olmadığını ve Balıkesir'in milletvekili olduklarını söyleyerek, "Balıkesir için hep beraber çalışacağız" diyerek örnek bir tablo sergilediler.
Balıkesir'deki haber ajansları ile yerel gazetelerin temsilcileri Tavcı Recep Usta'daki unutulmaz akşam yemeğinin ardından milletvekilleri tarafından Balıkesir'e uğurlandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, geziye katılan basın mensuplarına, partinin 2013 Gençlik Kurultayının anısına hazırlanan birer valiz-çanta hediye etti. Basın mensupları, bu unutulmaz Ankara gezisi için AK Parti Genel Başkanı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur'a teşekkür etti. Yemek sırasında, CHP Milletvekilleri Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş, CHP adına Balıkesirli gazeteciler için kendilerinin de bir Ankara gezisi tertip edeceklerini taahhüt etti. CHP'li vekiller bu programı en kısa zamanda organize edeceklerini bildirdi. Öte yandan, MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut da basın mensuplarını Afganistan'a götüreceğini, bunu ilerleyeng ünlerde organize edeceğini bildirdi. MHP ve CHP'li milletvekilleri de Ankara'daki akşam yemeğinde sağlanan birlik ve beraberlikten dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur'a teşekkür ettiler.

GEZİNİN SÜRPRİZİ: KARACA ÇİFTİ TORUN SAHİBİ OLDU
Basın mensuplarının başkent Ankara gazisinin en önemli sürprizlerinden biri; geziye katılan yerel Karesi Televizyonu program yapımcısı Ramazan Karaca'nın Ankara'ya adım atar atmaz torun sahibi olduğunu öğrenmesi oldu. Başkente, "Balıkesir'in Meydanı" isimli programın çekimlerini yapmak için giden Ramazan Karaca, Ankara'da yaşayan büyük kızı Seda'nın Ankara'ya gidilen gecede özel bir hastaneye yattığını ve burada doğum yaptığını öğrenince büyük bir sevinç ve mutluluk yaşadı. Gece otele varan Balıkesirli gazeteci kafilesinde yer alan Ramazan Karaca soluğu hastanede kızının yanında aldı. 3 kilo 100 gram olarak dünyaya gelen Kaan bebek, Karaca ailesine ve dünürlerine büyük mutluluk yaşattı. Ramazan Karaca, gazeteciler tarafından tebrik yağmuruna tutulurken, Karaca'nın dede olduğu haberi sosyal paylaşım ağından tüm dostlarına duyuruldu. İlk torununa kavuşan Ramazan Karaca ve eşi Sevcan Karaca dede ve anneanne olmanın mutluluğunu yaşarken, biricik kızları Seda da ilk defa anne olmanın mutluluğunu tattı. Torun müjdesi Balıkesirli gazetecilerin başkentteki en güzel anlarından biri oldu.
(TS-YU)

13.02.2013 19:48:05 TSI

Editör: Wan Haber