Balıkesir Belediyesi, şehir merkezindeki asansörlerin yıllık düzenli bakımlarının yapılmasıyla ilgili olarak akredite firma ile olan sözleşmeyi yeniledi. Böylece, kent merkezindeki asansörlerin yıllık bakımları güvence altına alınmış oldu.
Balıkesir Belediyesinden yapılan açıklamada, il merkezinde bulunan binalardaki asansörlerin yıllık periyodik muayenelerini gerçekleştiren akredite firma Szutest Teknik Kontrol ve Belgelendirme Hizmetleri şirketi ile 2012 yılında yapılmış olan 1 yıllık sözleşme süresinin, yenilenerek 1 yıl daha uzatıldığı bildirildi. Belediye Başkanı İsmail Ok'un makam odasında yapılan sözleşmenin imza protokolüne Balıkesir Belediyesi adına Belediye Başkanı İsmail Ok katılırken, akredite firma adına da asansör departman müdürü Erman Balcı katıldı. İmza sırasında, Belediye Yapı Kontrol Müdürü Feyzullah Gürbüz ile Teknik Personel Alper Karagözoğlu da hazır bulundu. Yeni sözleşmenin 1 Ocak 2013 ile 31 Aralık 2013 tarihleri arasını kapsadığı belirtildi.

ASANSÖR İHMALİNE HAPİS CEZASI
Yenilenen sözleşmeye göre; Szutest, A Tipi Akredite Muayene Kuruluşu olarak Balıkesir Belediye sınırları içerisindeki asansörlerin yıllık periyodik muayenelerini gerçekleştirecek. Bilindiği gibi, 18.11.2008 tarih ve 27058 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, "Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği" ve 5.11.2011 tarih ve 28106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" gereğince belediye sınırları içerisindeki binalarda bulunan ve piyasaya sunulduğu tarih itibari ile 1 yılını doldurmuş olan asansörlerin muayenelerinin Türk standartlarına göre, yılda en az bir kez yapılması gerekiyor. Aksi halde kanun asansör bakımının düzenli yapılmamasıyla ilgili hapis cezası öngörüyor. Binalardaki asansörlerin bakımlarından sorumlu olan yöneticiler veya şirket yetkililerinin asansör kazası halinde en az 6 aydan başlayan hapis cezası istemiyle yargılanıyor.
(YU)

30.01.2013 11:17:41 TSI

Editör: Wan Haber