Balıkesir Valiliği İl Kalite Koordinasyon Merkezi tarafından, "Kamuda Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü" konulu seminer düzenlendi. Seminerde konuşan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, kaliteli kamu hizmetinin özellikle bu hizmeti alan vatandaşlar açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

STRES BÜYÜK SIKINTI
Mustafa Necatibey Toplantı Salonunda yapılan seminere; Vali Ahmet Turhan, vali yardımcıları, valiliğe bağlı kurumların yöneticileri, kurumların kalite temsilcileri katıldı. Stres yönetimi ve öfke kontrolü hususunda bilgilendirilen katılımcılar, semineri büyük bir dikkatle takip ettiler. Vali Ahmet Turhan, öfke kontrolü ve stres yönetiminin günlük yaşamda hayati önem taşıdığını söyledi. Öfke kontrolünün sadece kamu açısından değil insan olarak da önem taşıdığını belirten Vali Turhan, insanların en büyük sıkıntısının stres olduğunu vurguladı. Vali Ahmet Turhan şöyle edvam etti;
"Öfke kontrolü sadece kamu açısından değil, insan olarak da önemli. İnsanlarımızın en büyük sıkıntısı stres. Her alanda her yaşta, insanlar strese çok çabuk giriyor. Kamu görevlileri özel yaşamları yanında amirleri, memur arkadaşları ve vatandaşların da neden olduğu stresle karşılaşabiliyorlar. Kamu görevlileri olarak stresin kontrolü, şahsın kendisi açısından önemli olduğu gibi kamu hizmeti alan muhatap vatandaşlarımız açısından büyük önem taşımaktadır. Özellikle çalıştığımız personelimizle yakın ilişki kurup, onların yönetimle ilgili görüşlerini almalı. Kurumumuzda düşündüğümüz hedefleri onlara benimsetmeliyiz. Yürüttüğümüz kamu hizmetlerimizin kalitesi de belirlediğimiz vizyonun gerçekleşmesinde önem arz etmektedir."
Proje kapsamında 20 kuruma 15 değişik alanda eğitimler verileceği bildirildi. Söz konusu projenin hayat boyunca ve de vatandaşın memnuniyetini sağlayarak devam ettireceklerini ifade eden Vali Ahmet Turhan, "Hiçbir kurumumuzda ciddi bir sıkıntı yok. Bu kapsamda fedakarlık yapan, çalışan arkadaşlarımızı başarı belgesiyle ödüllendirmeliyiz. Kurumlarımızdaki başarılı memurları lütfen bizlere bildiriniz. Çalışan ile çalışmayanı ayırmak gerekir. 2023 vizyonunda Balıkesir lokomotif bir il olacak. Performans değerlendirmesinde eğitimde ciddi bir çalışma yapacağız. Türkiye'ye örnek olacağız. Başarısızlığa tahammülümüz yok" diye konuştu.
Proje ekibine teşekkür eden Vali Turhan, bu projeye gönülden inanılarak katkı sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Seminerin konuşmacısı olan sağlık, eğitim, danışmanlık hizmeti veren özel bir şirketin müdürü Psikiyatri Uzmanı Dr. Sedat İrgil, günümüzün en önemli sorunları arasında yer alan stresin çalışma yaşamındaki etkisi ve sonuçlarıyla üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu anlattı. Sedat İrgil, "Bilgi çağına geçişin hızlanması, üretim ve müşteri ilişkilerinde yaşanan rekabetin etkin hale gelmesi, nitelikli iş gücüne olan talebin artması, yenilik ve değişimin her alanda var olan sistemlerin yapı ve yönetim biçimlerini etkilemesi gibi faktörleri, iş yaşamını derinden etkilemekte iş stresi ile çoğu zaman karşı karşıya gelinmesine neden olmaktadır" dedi.
Psikiyatri Uzmanı Sedat İrgil'in toplam 4 oturum olarak gerçekleşeceği belirtilen eğitim seminerinin 15 şubat cuma günü sona ereceği bildirildi.
(YU)

14.02.2013 15:14:40 TSI

Editör: Wan Haber