Balıkesir'de KESK'e bağlı Eğitim Sen'e mensup bazı öğretmenler okullarda kıyafet serbestliği uygulamasını protesto etmek için eşofmanları ile okula giderek ders başı yaptı.
Balıkesir Kız Teknik ve Meslek Lisesi önünde bir araya gelen Eğitim Sen'e bağlı öğretmenler, okula eşofmanla gitti. Okul önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Eğitim Sen Balıkesir Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Aslan, "Şuanda yaptığımız eylem salt bir kıyafet yönetmeliğine karşı yapılmış bir eylem değildir. Bugün Milli Eğitim'de yaşananlara karşı dikkat çekmektir eylemimizin amacı. Biliyorsunuz, ülkede tek tipleştirici bir yönelim hala devam ediyor. Özgürlükler ve sendikal özgürlükler kısıtlanıyor. Şuanda KESK'e bağlı sendikaların üyeleri ve yöneticileri tutuklanıyor, göz altına alınıyor. Eğitimin ticarileştirilmesi çalışmaları hala devam ediyor. Performansa dayalı ücretlendirme, öğretmenlerin değişik kişilerce değerlendirilerek ücretlendirme politikaları var. Diğer yandan eğitimin içeriği tamamen boşaltılıyor. Bilimi ve eğitimi dini referanslara göre algılayamazsınız. Eğer böyle bir hedefiniz varsa bu ülke önümüzdeki yıllarda Afganistan demektir, İran demektir" dedi.
Mehmet Aslan, serbest kıyafet konusuna dikkat çekmek istediklerini ve yarın normal kıyafetlerle görevlerinin başında olacağını söyleyerek, Eğitim Sen'in kurulduğu günden bugüne bilimsel, laik eğitimden yana olduğunu belirtti.

JEAN YOKSA DEĞİŞİKLİĞE GEREK YOK
Öte yandan Kız Teknik ve Meslek Lisesinde okuyan bir öğrenci, kıyafet serbestliği konusunda okul formalarını daha mantıklı bulduğunu söyledi. Liseye giden kız öğrenci, "Ben okul formalarını daha mantıklı buluyorum. Öğrenci olduğumuz, okul formalarının içinde belli oluyor. Kıyafetler serbest olsa kot pantolon giyerdim ama yasak diyorlar. Kot pantolon yoksa, giyecek bir şey de yok" diyerek jean giyemeyeceklerse kıyafet serbestliğinin de kendileri için bir anlamı olmadığını söyledi.
Basın açıklamasını yapan öğretmenler daha sonra okula girerek derslerine devam etti.
(BD-YU)

05.12.2012 14:49:24 TSI

Editör: Wan Haber