Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Büyükakçaalan köyünde iki katlı bir evde sabaha karşı çıkan yangın güçlükle söndürülebildi. Yangına uykuda yakalanan aile ise son anda kurtuldu.
Edinilen bilgiye göre, Dursunbey'in Büyükakçaalan köyünün Girencik Mahallesi'nde ikamet eden Hayati Eyar'a ait iki katlı kerpiç evde bilinmeyen bir sebepten ötürü yangın çıktı. Saat 04.00 sıralarında çıkan yangına uykuda yakalanan aile, evi saran duman ve alevleri fark edip son anda dışarı çıktı. Hayati Eyar ve eşinin yardımına köylüler yetişti.
Yangın sırasında evden patlama sesleri yükseldi. Alevlerin kısa sürede sardığı eve mutfaktaki tüplerin de patlamasından dolayı uzun süre yaklaşamayan köylüler, Dursunbey Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğünü arayıp yardım istedi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler yangına müdahale etti. Ancak alevler içinde kalan iki katlı ev kısa sürede küle döndü. İtfaiye ekipleri uzun uğraşlar sonucu yangını kontrol altına aldı. Sabah gün aydınlandıktan sonra da devam eden müdahaleler sonucu, yangın köydeki diğer evlere sıçramadan söndürüldü.
Ev sahibi Hayati Eyar yangını çaresizlikle izlerken, eşi ise gözyaşlarına boğuldu. Yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin edilirken, kesin sebebin tespiti için araştırma ve incelemelerin sürdüğü bildirildi.
Evleri yanan Eyar ailesinin geçici olarak köyde bulunan akrabalarının yanında kalacağı öğrenildi.
(HD-YU-MŞ-GS-Y)

08.02.2013 14:27:00 TSI

Editör: Wan Haber