Balıkesir Belediyesi, bayat ekmek kutularında biriken ekmekleri kış aylarında beslenme zorluğu çeken yaban hayvanları için ormanlara atıyor.
Balıkesir Belediyesi'nin bir süre önce hayata geçirdiği ve sokaklara bayat ekmek kutularının yerleştirilmesi ile başlayan çalışma çerçevesinde belediyenin topladığı bayat ekmekler yaban hayvanlarına verildi. Belediye Başkanı İsmail Ok, Kent Ormanı'na giderek bayat ekmekleri kendi eli ile doğaya bıraktı. Başkan Ok, büyük poşetler içindeki kilolarca bayat ekmeği hayvanların geliş noktalarına yerleştirdi. İsmail Ok, "Bayat ekmekleri çöpe atmayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ekmekler gördüğünüz üzere oldukça sert, bunları ıslatmamız uygun olmaz. Yabani hayvanlar bunları rahatlıkla parçalayabilirler" dedi.
Balıkesir'de günde 160 kilogram bayat ekmek toplandığını söyleyen Belediye Başkanı İsmail Ok, "Bu rakam bir yandan sevindirici bir yandan da üzücü. Bu rakam Balıkesir'de ve Türkiye'de ne kadar büyük bir oranda ekmeğin israf olduğunu gösteriyor. Bu yönü ile üzücü. Keşke bunlar israf olmasaydı da biz de toplamak zorunda kalmasaydık" dedi.
Ekmek israfı konusunda yıllık maliyet hesapları yapıldığını anlatan Başkan Ok, israfın azalmasını temenni ettiğini söyledi. İsmail Ok, "İnşallah bu israflar azalır da, biz doğa hayvanlarına ekmek yerine kendilerine uygun gıdalar bırakmak durumunda oluruz. Balıkesir halkına öncelikle tasarrufu tavsiye ediyoruz. Ancak mecburi hallerde atacakları ekmekleri de ekmek kutularına atarak belediyeye yardımcı olmalarını bekliyoruz" dedi.

SOKAKTA KALANLAR İÇİN BELEDİYEYİ ARAYIN
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, soğuk ve karlı havalarda belediye olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ve kimsesiz yada sokakta yaşayan vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını belirtti. Başkan Ok, yatak kapasitesinin, yer kapasitesinin önemli olmadığını anlattığı konuşmasında vatandaşlardan belediyeye ulaşmalarını istedi. Başkan Ok, "Zabıta çalışanları sokaklarda bu aylarda kimsesiz varsa bunları tespit edip o vatandaşlarımız istemese de zorla o kişileri Ece Amca'daki bakım evine götürüyoruz. Buna rağmen gözden kaçan varsa sokakta yatan yada kalan varsa sadece Balıkesir Belediyesi'ne alo desin zabıtamız görevdedir" dedi.
(BD-MŞ)

09.01.2013 17:15:20 TSI

Editör: Wan Haber