Balıkesir'de yeni kurulan Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği (BBGD), Edremit Körfezi'nde faaliyet gösteren Kuzey Ege Gazeteciler Cemiyeti'ni (KEGC) ziyaret etti ve birliktelik örneği sergiledi.
Geçtiğimiz haftalarda Balıkesir'deki gazeteciler tarafından kurulan ve kongre hazırlığı içindeki Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği'nin kurucuları, Edremit Körfezi'ne giderek meslektaşlarını ziyaret etti. Kuzey Ege Gazeteciler Cemiyeti'nin misafiri olan BBGD'nin kurucuları, derneğin kuruluş amacını, yapacakları çalışmaları anlatarak birliktelikten yana olduklarını vurguladı. Ortak hareket etmenin ve meslek içi dayanışmanın kuvvetlenmesi gerektiğine dikkat çeken BBGD'nin kurucuları Soner Kanber, İlkan Toprak, Emrah Ayyıldız ve Hakan Küçükakman, diğer kurucu üyelerin mazeretleri dolayısıyla ziyarete katılamadıklarını iletti.
Kuzey Ege Gazeteciler Cemiyeti'ndeki ziyarete, Edremit Körfezi'nden, Serhat Şenkökçü, Çetin Murat, Ahmet İmren, Hakan Firik, Murat Ayaşoğlu, Enver Dolgun, Kayahan Öcalan, Ünsal Sabancı, Ümit Soysal, İsmail Özdemir katılırken, bazı gazeteciler de işleri dolayısıyla uğrayarak ziyaretin hayırlı olmasını dileyip ayrıldı.
Meslek örgütlerinin ayrımcılık yapmadan, sadece mesleğe ve meslektaşlara yönelik çalışmalar kaydetmesi gerektiği fikri üzerinde tartışılan ziyarette konuşan BBGD kurucularından İlkan Toprak, "Balıkesir'de mesleğimiz ve meslektaşlarımız için güzel şeyler yapmak adına bu derneği kurmaya karar verdik. Bu dernek yönetici odaklı değil, ortak yönetilen bir dernek. Herkes fikrini özgürce ortaya koyuyor ve ortak kararlar doğrultusunda hareket ediliyor. Siyasetten uzak, gazetecilere yakışır bir yönetim sergilemek niyetindeyiz. KEGC'nin de ne kadar zorluklar içerisinde ayakta durmaya çalıştığını görmekteyiz. İşlerinizde başarılar diliyoruz" dedi.
Kuzey Ege Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serhat Şenkökçü ise, KEGC'ye ilk kez bir meslek örgütünün ziyarete geldiğini söyleyerek, "Hepimiz aynı ilde aynı mesleği icra etmeye gayret gösteriyoruz. Gazetecilik zor zanaat. Büyük fedakarlıklar gerektiriyor. Haklarımızı tam manasıyla alamadığımız ortada. Ama yine de tüm olumsuz koşullara rağmen, diğer mesleklere gazetecilik mesleğinden ayrılanların sayısı çok düşük. Çünkü üreten beyinler fedakar olur. BBGD'nin Balıkesir'e ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyoruz. Birlikten kuvvet doğar. Meslek örgütleri arasında dayanışma yapılması, meslektaşların menfaatine olur. Yaptığınız ziyaretten dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği yöneticileri, ziyaretlerin devam edeceğini söyleyerek Edremit Körfezi'nden ayrıldı.
(SŞ)

21.01.2013 11:54:11 TSI

Editör: Wan Haber