Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 18 ilde başlatılan okul sütü projesi Balıkesir'de de uygulanıyor. Balıkesir il merkezinde 12 bin 459 öğrenciye il genelinde 56 bin 89 öğrenciye okul sütü dağıtıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 18 ilde başlattığı okul sütü projesi Balıkesir'de de uygulandı. Özel ambalajlı okul sütleri, ana okulu öğrencileri ile birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine dağıtıldı. Altı Eylül İlköğretim Okulu'nda da öğrenciler süt içti. Okulda 457 öğrenciye süt dağıtılırken, sütün Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri dağıtılacağı öğrenildi. Sütün dağıtılmasına yardımcı olan öğretmenler sütün faydasına yönelik açıklamalar yaparken, süt içimini teşvik etti.
Okul sütü projesi kapsamında sınıflarda dağıtılan sütleri öğrenciler içerken, bazı öğrenci velilerinin çocuklarına süt verilmemesi için başvuruda bulunulduğu öğrenildi.
Öte yandan Balıkesir İl genelinde 56 bin 89 öğrenciye süt dağıtılırken, süt içmeyen öğrenci sayısı 13 bin 168 oldu. 18 ilçeye sahip Balıkesir'de tüm ilçelerdeki okullarda süt dağıtımı yapılırken, il merkezindeki istatistikler dikkat çekti. Buna göre il merkezinde 12 bin 459 öğrenciye okul sütü ulaştırılırken, süt içmeyen öğrenci sayısı 7 bin 593 olarak kayıtlara geçti.
Süt içen öğrenci yüzdesinde en yüksek ilçe Bigadiç oldu. Bigadiç'te 5 bin 584 öğrenciye süt dağıtılırken, sadece 190 öğrenci velisi verilen sütü istemediğini bildirildi.
(BD-MŞ)

11.02.2013 15:48:54 TSI

Editör: Wan Haber