Balıkesir'de 2012 yılında işe yerleştirme oranının yüzde 71 artış gösterdiği açıklandı. Bilgi, Vali Ahmet Turhan'ın başkanlığında yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında verildi.
Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün düzenlediği İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2013 yılının ilk olağan toplantısı Vali Ahmet Turhan başkanlığında yapıldı. Özmerkez Karesi Salonunda düzenlenen toplantıda; Balıkesir İli'nde 2012 yılında istihdam ve mesleki eğitim alanında yapılan çalışmalar anlatıldı.

9 BİN 947 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında, Balıkesir'de 2012 yılı içerisinde toplam 9 bin 947 kişinin işe yerleştirildiği bildirildi. 2012 yılı için işe yerleştirmedeki artışın bir önceki yıla (2011 yılına göre) oranla yüzde 71 seviyelerinde artış gösterdiği belirtildi. Toplantıda, Balıkesir'de istihdama yönelik her tür proje ve uygulamada dayanışma içerisinde uygulanması, bu birlik ve beraberliğin sürdürülmesi çalışmalarının yapılması, işgücü ihtiyaç analizi ve toplum yararına çalışma programlarının faydalı olduğu, bu birlikteliğin bu yıl ve bundan sonra da uygulanması konusunda görüş birliğine varıldığı bildirildi. Toplantıda, 2013 ve sonraki yılların eğitim programı belirlenerek mesleki eğitim faaliyetlerinin tespit edilen alanlarda gerçekleştirilmesine karar verildi. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına, Vali Ahmet Turhan ile birlikte Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Vali Yardımcısı Ayhan Çiftarslan, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) başkanı Mesut Aşanel ile STK temsilcileri katıldı.
(YU)

30.01.2013 10:59:11 TSI

Editör: Wan Haber