Balıkesir'de, 1. Adidas Kobiler Ligi adıyla futbol turnuvası tertip edildi. Turnuva maçları bu hafta sonu başlıyor.
Balıkesir'de uzun yıllardır düzenlediği basketbol, voleybol, futbol ve salon futbolu etkinlikleriyle dikkat çeken Adidas Balıkesir Bayi Kurtdereli Spor Mağazaları, KOBİ'lere yönelik futbol turnuvası düzenleyerek yine bir ilke imza attı. 12 takımın yer alacağı turnuvada maçlar lig usulü yapılacak. İlk yarısı haziran ayına kadar devam edecek olan turnuva KOBİ'leri kentin spor yaşamı içine alarak sosyal hayatlarına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Adidas'ın düzenlediği KOBİ Ligi'nde Balıkesir'in bir çok tanınmış firmasıyla kurumu da yer alacak. Kurtdereli Spor Mağazalarının düzenlediği 1. Adidas KOBİ Ligi için start Cafe Gool'de
gerçekleştirilen toplantıyla verildi. 100. Yıl Halı Sahasında hafta sonlarında gerçekleştirilecek organizasyonda; İş yerlerinde sigortalı olarak istihdam edilmiş olan çalışanların yer alacağı KOBİ takımları lig usulüyle karşı karşıya gelecekler. İki devreli lig sonunda bir şampiyonun belirleneceği turnuvadaki takımlar, puan cetvelinde alacakları yerlere göre ve ayrı bir kupa organizasyonunda bu kez eleme usulüyle kozlarını paylaşabilecekler. Ligi son sırada bitiren takımın bile kupa organizasyonunda şampiyon olma ihtimalinin var olduğu bildirildi.
Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda gazeteciler de, "Basın Çalışanları" olarak 1. Adidas KKobiler Ligi'ne katılma kararı aldı. Ligin fikstür düzenlemesinin ardından bu hafta sonu başlayacağı kaydedildi. Basın toplantısına; Ligin organizasyon sorumlusu olarak Kurtdereli Spor Mağazalarının sahibi genç işadamı Bülent Saliş, KOBİ sahibi olarak BASİAD Başkanı olan Çelmak Tarım Makinaları şirketinin sahibi İsa Tamer Çelik, Ligin teknik sorumlusu spor adamı Eşref Erkekoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürü Haydar Aydın ve KOBİ çalışanı olarak da BEST A.Ş.'den Fatih Ozan katıldı. Teknik bilgilerin aktarıldığı toplantıda konuşan KOBİ sahibi İsa Tamer Çelik, Adidas'ı bu girişiminden dolayı kutladı. Bu tür spor faaliyetlerinin insanları evlerinden, işlerinden dışarıya çıkarıp aileleriyle birlikte katılabilecekleri, içinde bizzat yer alacakları organizasyonlara dahil ederek sosyal yaşantılarına katkı sağlayacağını belirten Çelik, dostlukların da pekişeceği bu organizasyonların diğer kurum ve kuruluşlara da örnek teşkil edeceğini söyledi. Milli Eğitim şube müdürü Haydar Aydın da, turnuvayı düzenleyenlere teşekkür etti. Aydın, spor aktivitelerinin eğlenceye dönüştürülmesinin son derece güzel olduğunu belirerek, Kurtdereli Spor Mağazasının bu anlamlı girişiminin herkese örnek olacağını ifade etti. 1. Adidas Kobiler Ligi'ni düzenleyen Kurtdereli Spor Mağazalarının sahibi Bülent Saliş; ilk defa düzenledikleri bu organizasyondan büyük bir heyecan duyduklarını ifade etti. Başta, 'nasıl olur?' diye kaygılandıklarını ancak geriye dönüşler ve aldıkları tepkileri görünce büyük mutluluk yaşadıklarını kaydeden Bülent Saliş, "bu güzel tepkileri alınca 'Keşke daha önce düzenleseydik' diye düşündük. KOBİ'leri aileleriyle birlikte bu organizasyona dahil ettik. Tabi en büyük tutkumuz olduğu için de turnuvaya futbol ile başladık. Önümüzdeki süreçte diğer spor branşlarında da bu organizasyon yapılandırılabilir. Başta Balıkesir'deki yerel ve ulusal basın kuruluşlarımız olmak üzere gösterilen ilgi ve yakınlıktan dolayı herkese teşekkür ederiz" dedi.
Balıkesir 1. Adidas Kobiler Ligi ile ilgili herşeyin www.balikesirkobilerligi.com internet sitesinden anbean takip edilebileceği, lig usulü turnuva ve maçlarla alakalı yorumların girilebileceği, lig takviminin de buradan izlenebileceği bildirildi.
(YU)

16.01.2013 19:22:25 TSI

Editör: Wan Haber