Türk Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mustafa Koç, Türkiye genelinde 7 binden fazla sağlık çalışanın istekleri dışında tayine maruz bırakıldığını söyledi.
Türk Sağlık-Sen Balıkesir Şubesi sağlık çalışanlarının isteği dışında tayin edilmesine tepki gösterdi. Şube Başkanı Mustafa Koç, sağlık çalışanlarına önem verilmediğini söyleyerek, Kamu Hastane Birliği ile yeni bir yönetim anlayışına geçildiğini belirtti. Başkan Koç, "Bu sürecin başlangıcında çalışanlar için herhangi bir iyileştirmenin olmadığını, hatta kazanılmış mevcut haklarımızdan da bir şeylerin kaybolma riski olmasını, sağlığın devlet eliyle yapılmasını, özelleştirilmesinin riskli olacağı tehlikesini anlatarak iş güvencemizin ortadan kaldırılmak istendiğini belirtmiştik. Daha dün hayata geçen Yeni Sistem fazla beklemeden maalesef bizi haklı çıkarmış, Türkiye genelinde yaklaşık 7000 kişi bir kalemde istekleri dışında tayine maruz bırakılarak şok yaratılmıştır. Halk Sağlığı Kurumu ve İl Sağlık Müdürlüğünde çalışmakta olan Tıbbi Sekreter, Eczacı, Ebe ve hemşireler isteklerinin dışında kurumlar arası resen atamaları yapılmıştır. Hukuka alenen aykırı olan bu atamalar bir günde oldu bittiye getirilerek maalesef çalışanlarımızın görüşü alınmadığı gibi, haber bile verilmemiştir" dedi.
Sağlık çalışanlarının isteği dışında tayine maruz kalacak bir kusurları olmadığını anlatan Mustafa Koç, sistemin neresinden tutulursa tutulsun elde kaldığını belirtti. Koç, "Neresinden tutsanız elinizde kalacak bu sistemi eleştirmeye kelimeler ve cümleler yeterli kalmamaktadır. Daha dün yeni sistem oluşturulurken yönetim kadrosuna seçilecek insanları düşüncelerine göre, sendikalarına göre değerlendiren, sana bu görevi veririz ama Türk Sağlık-Sen'den istifa et diyenleri bizler çok iyi biliyoruz. Yazıktır ayıptır günahtır bizlerin yüzüne bakıp adeta alay eder gibi sağlık çalışanlarının onuru ve gururu ile oynamayın. Biz yaptık oldu anlayışını sadece adaletten, demokrasiden, hukuktan ve kul hakkından bihaber olanlar savunabilir" dedi.
(BD-YU)

25.12.2012 18:58:40 TSI

Editör: Wan Haber