Balıkesir Ticaret Odası (BTO), Garanti Bankası ile kredi protokolü imzaladı. Oda'nın banka ile imzaladığı protokolün Oda üyelerinin lehine olarak, "ticari nakdi kredi" ve "gayri nakdi kredi" tahsis edilmesine ve kullandırılmasına yönelik bir kredi protokolü olduğu bildirildi.
BTO'dan yapılan açıklamada, kredi talebinde bulunacak üyelerin Oda'dan alınacak üyeliklerinin ispatına ilişkin yazılı belge ile Garanti Bankasına başvurabilecekleri kaydedildi. Söz konusu kredilerden; iflas etmemiş, konkordato ilan etmemiş, tasfiyeye girmemiş, devlet ihalelerinden yasaklı olmayan ve ticari açıdan faal durumda olan kuruluşların yararlanabilecekleri, kredi başvurularının değerlendirilmesinin ise bankacılık kredilendirme esasları ve başvuran üyenin kredibilitesi ölçüsünde Garanti Bankası tarafından yapılacağı duyuruldu. BTO tarafından Garanti Bankasına yönlendirilen ve banka tarafından kredi talebi kabul edilen Oda üyeleri lehine verilecek başlıca krediler ise şunlar;
"Uygun vadelerde nakdi ve gayri nakdi ticari kredi. Uygun vadelerde, nakit akışına uygun ödeme planlı ticari kredi. Kadın girimcilere yönelik 60 aya kadar vadeli ticari kredi. Yeni iş sahiplerine yönelik 50.000-TL'ye kadar, 6 aya varan geri ödemesiz ve 36 aya kadar vadeli ticari kredi."
Üyenin talebi ile BTO ve Garanti Bankasının uygun bulması halinde üye lehine gayri nakdi kredinin de kullandırılabileceği bildirildi. Protokolde yer alan ürünlerin güncel faiz oranları ise şu şekilde açıklandı;
"36 ay vadeyi aşmayan ve 50 bin TL'ye kadar ticari taksitli kredilerde yüzde 1,10. Kadın girişimcilere ve yeni iş sahiplerine yönelik kullandırılacak ticari taksitli kredilerde yüzde 0,99. 50 bin TL'den fazla, 36 ay vade üstünde olan nakdi kredilerde ve çeşitli gayri nakdi kredilerde Garanti Bankasının, kredi kullandırım gününde uyguladığı cari faiz/komisyon oranı üzerinden belirlenecek."
(YU)

29.01.2013 17:03:29 TSI

Editör: Wan Haber