AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, Balıkesir'in termal merkezi olabileceğinin sinyalini verdi.
Balıkesir ilçelerinde nüfus oranlarının TÜİK raporlarına göre değiştiğini belirten Uğur, "Balıkesir'in nüfus artışı binde 21,32. Yani Balıkesir nüfusundan daha hızlı artan bir merkez nüfusumuz var. Bandırma'da binde 12 artış, Edremit'in binde 19,34 artmış. Gönen binde 4 azalmış, Ayvalık binde 3 azalmış. Bigadiç binde 3,69 artıyor. Susurluk binde 18 azalma var. Erdek'te binde 10 artış. Kepsut eksi 11 binde. Bu şunu gösteriyor. Biz Ak Parti'nin Balıkesir merkezde cazibe merkezi olarak yaptığımız yatırımlar var insanlar buraya geliyor. Balıkesir merkez köyleri ile 338 bin 936. Yüzde 20'si köylerde yüzde 80'i kent merkezinde yaşıyor." dedi.
Balıkesir'deki otoyol yatırımlarına değinen Uğur, "Eskiden Afyon, yolların kavşağında, otobanların kavşağında olan bir ildi şimdi Balıkesir otobanların kavşağında. Çanakkale'den gelen yol 139 kilometre proje ihalesi yapıldı. Bu yolun devamında Avrupa'dan gelen, Kapıkule'den giren tırıydı, turistiydi nereye gidecek? Bütün karayollarının hesabı İstanbul trafiğine uğratmadan yolcu ve tır trafiğini Çanakkale Boğaz Köprüsü ile Balıkesir üzerinden gelecek. İsterse Balıkesir-Dursunbey yolu 73 kilometre şuan yapılıyor. Devamında bu yolun Kütahya ve Afyon var. Çanakkale'ye hem bölünmüş yolumuzdan gidebileceğiz, hem de otobandan gidebileceğiz. Balıkesir, karayollarının kavşağında önemli bir metropol. Balıkesir'in termal suları var. Sındırgı'ya gittik Obam isminde bir termal otel var. Aynı şekilde Gönen'de kaplıcalarımız var. Bigadiç'te kaplıcalar var. Balıkesir bir termal merkez olabilir" dedi.
(BD)

04.02.2013 16:14:49 TSI

Editör: Wan Haber