Balıkesir Kent Konseyi amatör ses yarışması düzenleyecek. Balıkesir Belediyesinin, Kent Konseyinin düzenleyeceği amatör ses yarışmasına maddi destek sağlayacağı bildirildi.
Balıkesir Kent Konseyi Eğitim Gençlik ve Spor Çalışma Grubu tarafından düzenlenecek yarışmanın Türk Halk Müziği (THM) dalında yapılacağı duyuruldu. THM alanındaki yetenekleri keşfetmek ve bunları kamuoyuna tanıtmak amacıyla yapılacağı belirtilen yarışma için başvuruların 9 Ocakta başladığı, 25 Ocak günü sona ereceği bildirildi. Başvuru süresince yarışmacılardan; yarışmaya katılacak olan eserlerin kayıtları isteniyor. Yarışma şartnamesi gereği, seçtikleri ve ses rengini en iyi gösteren bir eserin kaydını CD veya DVD'ye kaydederek, bunları, doldurdukları başvuru formu ile birlikte Balıkesir Belediyesi hizmet binasındaki Kent Konseyi bürosuna kendilerinin elden teslim edecekleri kaydedildi. Yarışmacıların kayıtları önce akademisyen müzik adamlarından oluşan jüri tarafından değerlendirilerek ön elemeye tabi tutulacak. Bunun sonucunda, yarışmaya değer bulunan 10 finalist belirlenecek. Finalistlerin ise 7 Şubat günü "www.balikesirkentkonseyi.org.tr" adresinden ilan edilecekleri bildirildi. Ayrıca, 23 Şubat Cumartesi günü, Salih Tozan Sahnesinde yarışmacıların akademisyen müzik adamlarından oluşan 7 kişilik jüri önünde ve halkın huzurunda düzenlenecek olan final yarışmasında canlı performansla yarışacakları belirtildi. Dereceye girenlere, Balıkesir Belediye Başkanlığı tarafından para ödülü ile Balıkesir Kent Konseyi Başkanlığınca da birer plaket verileceği bildirildi. Balıkesir Belediye Başkanlığı; yarışmanın birincisine 3 bin TL., ikinciye 2 bin ve üçüncüye de bin lira nakit para ödülü verecek. Dereceye girenlere ayrıca, sponsor firmalar tarafından mansiyon ödülleri ile çeşitli ödüller takdim edilecek.
Balıkesir Kent Konseyinden yapılan açıklamada, yarışmaya katılmak isteyenlerde aranan şartlar ise şunlar:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Balıkesir ili sınırları içinde ikamet ediyor olmak, resmi ya da özel kesimde profesyonel sanatçı olmamak (ek gelir amaçlı sahne almak hariç), yarışma jürisinin birinci ya da ikinci dereceden yakını olmamak. Ayrıca yarışmacılardan, başvuru için; kimlik fotokopisi, bir adet fotoğraf ve bir adet ikametgah belgesi isteniyor.
(YU)

15.01.2013 18:35:59 TSI

Editör: Wan Haber