Balıkesir İş dünyası ortak bir açıklama yaparak, Şubat ve Mart aylarında yapılacak oda ve borsa seçimlerinde siyasi ağırlıklı girişimlerin olmasını arzu etmediklerini bildirdi.
Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Odası ve Balıkesir Ticaret Borsası yaptığı ortak açıklama ile yapılacak olan seçimlerde siyasi ağırlıklı girişimler olmaması gerektiğini belirtti. Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yavuz, Meclis Başkanı Recai Gürcan, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kula, Meclis Başkanı Rona Yırcalı, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kula ve Meclis Başkanı İbrahim Aytekin imzalı açıklamada, Balıkesir'deki odaların ve borsanın seçimde müşterek hareket ederek dayanışma göstermeye karar verdiği belirtildi. Açıklamada, "Ülkemizin her konuda birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu herkes tarafından kabul edilmektedir. Bunun bir parçası olarak siyasi istikrara olduğu kadar ekonomik dayanışmaya, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu kaçınılmazdır. Bu fikir ve görüşten hareketle oda ve borsa seçimlerinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da siyasi yelpazenin her kesiminden arkadaşların vazife alması prensibine sadık kalınması gerekmektedir. Bu yaklaşım oda ve borsaların ülkemize, bölgemize ve şehrimize ekonomi alanında sağlıklı hizmet verebilmesi için elzemdir" denildi.
İş dünyası tarafından yapılan ortak açıklamada şu cümlelere yer verildi. "Biz oda ve borsa başkan ve yöneticileri, seçimlerde siyasi ağırlıklı girişimlerin olmasını arzu etmiyoruz. Böyle girişimler olduğu taktirde müşterek bir program içinde bu girişimlere engel olmanın bizler için bir vazife olduğu görüşündeyiz. Ana gayemiz önümüzdeki aylar içinde yapılacak olan bu seçimlerin sağlıklı bir şekilde ve huzur içinde yapılmasıdır. Bize yakışanı da budur"
(BD)

01.01.2013 14:21:29 TSI

Editör: Wan Haber