Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Bandırma ilçesinde ilk ve orta dereceli okul müdürleri ile toplantı yaptı.
İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan ve okul müdürleri ile bir aya geldi. Toplantı öncesinde İHA muhabirine konuşan Sabri Caner, Balıkesir İlindeki eğitim öğretim faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi. İl Milli Eğitim Müdürü Caner, 2008 yılında Balıkesir İl sınırları içerisinde eğitim öğretim faaliyetlerin başarılı olduğunu söylerken, son zamanlarda ise eğitim seviyesinde bir düşme yaşandığını, bunu değiştireceklerini kaydetti. Sabri Caner, "Her nedense son zamanlarda eğitim seviyesi düştü, bunları değiştireceğiz" dedi. Sındırgı ilçesinde ilçe milli eğitim müdürlüğü, öğretmenler ve kaymakamlık tarafından başarılı bir şekilde okullar yapıldığını söyleyen Caner, Balıkesir İlinin eğitimde geri kaldığını belirtti. Müdür Caner, "Okulları yapılandırılmamış. Balıkesir İli neden imtina etmiş hala anlayamadım" diye konuştu.

ÖĞRETMEN FAZLALIĞI VAR
Açıklamalarında Balıkesir İlinde bulunan eğitim kadrosu ile ilgili bilgiler de veren Sabri Caner, İl genelinde 303 öğretmenin kendi içinde yerinin değiştiğini ve 235 öğretmen fazlalığının olduğunu açıkladı. Yönetmeliğe göre 1 öğretmen fazlası varsa ücretli öğretmen çalıştırılamayacağını hatırlatan müdür Caner, "Bandırma'da 52 öğretmen norm kadro fazlası, inşallah bunları aşacağız. 80 İl eğitim yapılandırması için harekete geçti, Balıkesir İli harekete geçmedi. Muhtemelen mart ayında yapılandırmayı bitireceğiz" dedi.
Balıkesir genelinde eğitim öğretimdeki düşüşün sebeplerini belirlediğini de kaydeden Caner, "Değerlendirmelerime göre sorunları üçe ayırdım. Bunlar; Çok Milli Eğitim Müdürü değişti sebep bu olabilir mi? Buradaki çocuklar kitap okumuyor olabilir mi? Aile yaşantısında çocukların elektronik eşyalar ve internet ile meşgul olması olabilir mi? Bunları araştıracağız. Hedef koyacağız. Sizlerin bu işi severek yapmanız gerekir. Sizlerin azim ve katkılarıyla bu işi başaracağız" şeklinde konuştu.
(TK-YU)

14.01.2013 18:48:30 TSI

Editör: Wan Haber