Balıkesir Genç İşadamları Derneği (BAGİAD)'nde yeni dönem başladı. Kasım ayında yapılan genel kurul ile değişen yönetimde Rahmi Kula BAGİAD Başkanı olurken, görev dağılımı yapılan toplam 11 kişilik yönetim kurulu ilk basın toplantısını yaptı.
BAGİAD binasında düzenlenen basın toplantısında yeni yönetim kurulu tam kadro hazır bulundu. Burada bir açıklama yapan BAGİAD Başkanı Rahmi Kula, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yeni dönemde görev yapacak olmaktan mutluluk ve heyecan duyacaklarını ifade etti. Kısaca BAGİAD'ı anlatan Rahmi Kula, 1992 yılında kurulan derneği 115 üye ile devraldıklarını, amaçlarının hizmet çıtasını daha yukarılara taşımak olduğunu söyledi. Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonuna (TÜGİAD) bağlı 68 dernek arasında Balıkesir'in 7. büyük dernek olduğunu vurgulayan Rahmi Kula, BAGİAD'ın 14 üyesinin Balıkesir'deki oda ve borsaların yönetim kurulu ve meclislerinde derneği temsil etmekte olduklarını hatırlattı. BAGİAD'a üye iş yerlerindeki istihdam sayısının 7 bin 200 kişi olduğunu açıklayan Rahmi Kula, glecekte Balıkesir ve ülke yönetimde söz sahibi olacak gençlere fırsatlar sunmak, onlara bu konuda eğitimler vererek girişimcilik ruhu aşılamanın öncelikli görevleri arasında olacağını vurguladı. BAGİAD Başkanı Rahmi Kula, "Bu nedenle ülkemizin saygın iş adamlarını, iş kadınlarını, değerli sanatçılarını ve mesleklerinde zirveye tırmanan değişik meslek gruplarından başarılı kişileri davet ederek birikimlerinden yararlanmak istiyoruz. Öte yandan 28 sektörde etkin konumlarda bulunan BAGİAD üyesi arkadaşlarımız arasında ticari ve dostluk ilişkilerini geliştirmek, dayanışma duygularını yaygınlaştırmak için değişik etkinlikler düzenlemek, kuşkusuz ki görevlerimiz arasında ön planda olacaktır" dedi.

"BALIKESİR'İ DAHA YAŞANABİLİR HALE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"
BAGİAD Başkanı Rahmi Kula, görev alanlarından birinin de içinde yaşadıkları kentin gelişimine pozitif katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Bunun için yeni fikir ve projeler üretmek istediklerini anlatan Kula, "Yaşadığımız bu güzel kenti daha yaşanır hale getirmek için gençler olarak yeni fikirler ve projeler üreteceğiz. Şehrimize katkı sağlayacak her projede bizlere düşen bir görev varsa tüm enerjimizle hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Hedeflerimize ulaşmak için sadece yönetim kurulumuz değil, 115 üyesiyle BAGİAD'ın tümünün çaba göstereceğinden hiç kuşkum yok. Bu söylediklerimizi gerçekleştirmek için sizlerin desteğine ihtiyaç duyduğumuzu; Güçlü, güzel ve çağdaş bir Balıkesir konusunda üniversitemiz, yerel yönetimlerimiz, kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarımızla işbirliği içinde olmaya özen göstereceğimizi samimi duygularla vurgulamak isterim. Bütün bu hedeflere yürürken yol göstericimiz Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri ışığımız olacaktır" diye konuştu. Balıkesir'in büyükşehir olmasıyla ilgili bir soruya cevap veren Rahmi Kula, büyükşehir statüsüyle ilgili henüz tam bir bilgiye sahip olmadıklarını, ancak genel kanaatlerinin olumlu yönde olduğunu söyledi. Kula, "Büyükşehir olmamız güzel birşey, mutlaka Balıkesir'e katkıları olacaktır. Yeterince incelemedik, ama, gelirin daha yüksek olacağını duyuyor ve biliyoruz" dedi. BAGİAD yönetimi, derneğe üye alımında son derece titiz hareket edildiğini, yeni üyelik için dernek üyelerinden en az iki iş adamının referansının şart olduğunu, bunun ardından yapılacak değerlendirmelerin ardından üyelik başvurusunun kabul edildiği veya uygun görülmediğini, en önemli kriterlerinin dürüstlük olduğunu ifade etti.
BAGİAD'ıın yeni yönetim kurulu ve görev dağılımı şöyle:
"Rahmi Kula (Yönetim Kurulu Başkanı), Emrah Bilcanlı (Başkan Yardımcısı), Ender Akça (Genel Sekreter), Emre Çelik (Sayman), Şevket Yavaşça (Basın Sözcüsü), Metin Karakuş (Danışman), Barış Aksoy (Sosyal Faaliyetler Sorumlusu), İ. Barış Aydın (yönetim kurulu üyesi), Orçun Eğinlioğlu (yönetim kurulu üyesi), Yücel Yılmaz (yönetim kurulu üyesi) ve Kıvanç İbiş (yönetim kurulu üyesi)."
BAGİAD Başkanı Rahmi Kula ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte verilen yemekte basın mensuplarıyla sohbet edip, çeşitli konularda görüş alış verişinde bulundular. Başkan rahmi Kula ve yönetim kurulu üyeleri basın ile iletişimi daha da geliştireceklerini, üyelerine yönelik çeşitli faaliyetler içerisinde olacaklarını, Balıkesir ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak için çalışacaklarını ifade etti.
(YU)

10.12.2012 17:56:09 TSI

Editör: Wan Haber