Balıkesir, İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen FESPO 2013 Turizm Fuarında başarıyla temsil edildi. Yetkililer, fuarda kapsamında yapılan temaslar sonucu İsviçre'deki 32 seyahat acentasının Mayıs ayında Balıkesir'e geleceğini bildirdi.
Balıkesir Valiliği, İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen "FESPO 2013 Turizm Fuarı'na katılarak uluslararası arenada ve İsviçre pazarında tanıtıldı. Zürih'teki fuar programına Balıkesir'den İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı İlkay Karaağaç ve beraberinde Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Kalkınma Ajansı uzmanları ve termal otel sahipleri katıldı. Balıkesir heyeti Türkiye'nin İsviçre'deki Başkonsolosu Aslı Oral'ı ziyaret etti. Balıkesir hakkında ayrıntılı bilgi alan Başkonsolos Aslı Oral, Balıkesir'i tanıdığını, her türlü desteği vermekten mutluluk duyacağını ifade etti. Başkonsolos Oral, "Bölgenin öne çıkması için elimizden gelen yönlendirmeyi yapacağız" dedi. Balıkesir heyeti, Kültür ve Turizm Bakanlığı İsviçre Zürih Kültür Turizm Ataşesi Pınar Bilgen ile de görüşerek bölge hakkında bilgi verdi. Balıkesir'in İsviçre pazarında tanıtılıp kalıcı olması için yapılacak çalışmalar üzerinde istişarede bulunulduğu bildirildi. Fuarın ilk günü; İsviçreli seyahat yazarları ve dergilerinden oluşan basın heyetine Balıkesir Gretz PR ajansı toplantısında PR Ajansı yetkililerine Balıkesir ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Kısa adı TİSAB olan Türkiye İsviçre Seyahat Acentaları Birliği başkanı Hüseyin Samsunlu'nun ev sahipliğinde Balıkesir heyetine yemek verildi. Yemekte; TİSAB başkanıyla beraber birliğin yönetim kurulu üyeleri Classic-Reisen seyahat acentası sahibi Ali Güney, Altay Reisen Seyahat Acentası sahibi Mehmet Göktaş, İsviçreli Girişimci İş Adamları Derneği (UCS) başkanı Durali Yılmaz, Sera Vakfı Başkanı Ali Fırat, Avrupa Sosyal Demokratlar Birliği başkanı Emre Hasan Yılmaz, Horoz Yatırım sahibi Murat Haydar hazır bulundu. Yemekte yapılan görüşmelerde Mayıs ayında 32 seyahat acentası sahibi ve medya mensuplarından oluşan gurubun Balıkesir ziyareti karara bağlandı. İsviçre'den gelecek konuklar için Balıkesir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Kaz dağlarında konaklama ve tur programı hazırlanacağı bildirildi.
Zürih'teki turizm fuarı kapsamında yapılan temaslarda; ayrıca hedef kitlesinin en az 16 gün konaklama yapan 50-70 yaş arası yüksek gelir gurubunu içerdiği belirtilen trekking yapan müşteri portföyüne sahip Imbach seyahat acentasının yetkilisi Hans W. Wiesner ile görüşüldüğü, nisan ayı sonunda Balıkesir'de konuk edileceği ve Balıkesir'in tanıtılacağı, acentanın elindeki müşteri portföyünü Balıkesir'e yönlendirmesi sağlanacağı ifade edildi.
Öte yandan, FESPO 2013 Zürih Fuarında bu yılki konuk ülkenin Maldivler olduğu bildirildi. 70 bin kişi tarafından ziyaret edildiği bilgisi verilen turizm fuarında Balıkesir standını; İsviçre Zürih Başkonsolosu Aslı Oral ve İsviçre Kültür ve Tanıtma Ataşesi Pınar Bilgen'in ziyaret ettiği, İsviçre için yeni bir destinasyon olan Balıkesir'i bundan sonraki fuarlarda da görmek istediklerini belirten Oral ve Bilgen'in başarılı tanıtım için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile GMKA'ya teşekkür ettiler. Zürih Turizm Fuarıyla ilgili konuşan Balıkesir Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Prof. Dr. Abdullah Soykan, "Hedefimiz tüm dünyayı Balıkesir'de ağırlayarak Türkiye'nin turizm potansiyeli açısından en yüksek değerlerine sahip olan ili Balıkesir'in özellikle alternatif turizm bölgesi olanaklarının tanıtımı, gastronomi turizmi ile Akdeniz'de güçlü bir potansiyele sahip bölgemizdeki zeytin ve zeytinyağımızın tanıtımı yapılarak önemli ve vazgeçilmez bir destinasyon oluşturmaktır" diye konuştu.
(YU)

05.02.2013 19:11:25 TSI

Editör: Wan Haber