Balıkesir'de, Final Dergisi Dershanesi (FDD) Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi ile işbirliği yaparak dershanede kan bağışı yaptı.
Önceki gün yapılan bağış için dershaneye gelen Kızılay yetkilileri sıcak bir karşılama ve yoğun ilgi ile karşılaştı. Sabah saatlerinde FDD'de stant açan yetkililer öğrenci, öğretmen ve dershane personelinin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Organizasyonda Türk Kızılayına 34 ünite kan bağışlandığı bildirildi. Ayrıca, kan vermek isteyen öğrenci, öğretmen ve personelden bazıları hekim tarafından yapılan kan sayımı ve kontroller sonrasında kan vermeye müsait olmadıkları için kan veremedi. Öğrenciler toplumun güç ve kaynaklarını harekete geçirerek, insan sağlığının korunması doğrultusunda her koşul, yer ve zamanda muhtaç ve korunmasız insanlara yardım etmek ve toplumun afetlerle mücadele kapasitesinin geliştirilmesini desteklemek amacı ile kurulan Türk Kızılay'ına minik bir destek vermenin yanında kan vermenin önemi ve faydaları hakkında da bilgi aldı. Bağışa katılanlar aynı zamanda kan vermenin faydalarını da öğrendi.

KAN VERİNCE SAĞLANAN FAYDALAR
Kan bağışında bulunan vatandaşların manevi haz ve yarardan başka sağlık yönünden de elde ettikleri faydalar ise şu şekilde sıralandı:
"Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulması, verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçının daha dinç ve canlı olunduğu, kandaki yüksek yağ oranı düştüğü, kan bağışının kalp krizi ihtimalini yüzde 90 azalttığı, kan bağışının kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük rol oynadığı, kan bağışçısının her kan verdiğinde; AIDS , Hepatit B , Hepatit C , Sifiliz gibi kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanılıyor."
(YU)

11.01.2013 15:17:25 TSI

Editör: Wan Haber