Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir anda bastıran sağanak yağmur hayatı felç etti. Selde mahsur kalanları bir çiftçi traktör römorkuyla kurtardı.
Meteoroloji'nin tahmini doğrultusunda dün akşamdan bu yana yağan yağmur, akşam saatlerinde şiddetini iyice artırdı. Gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle trafo patlarken, ilçe genelinde elektrikler kesildi. Bazı yerlere yıldırım düşerken, bazı GSM operatörlerinin servisleri devre dışı kaldı. İlçenin merkez caddeleri göle dönerken, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Çok sayıda vatandaş yollarda mahsur kalırken, yollarda yalın ayak yürüyenler dikkat çekti.
Edremit Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü binasına yıldırım düşünce telsizler devre dışı kaldı. Esnaf ise iş yerlerini su basmaması için yoğun gayret harcadı. Edremit Belediyesi alarma geçerek rögar kapaklarını açarken, ekipler dere yataklarında yağmur suyu ile gelen pislikleri temizlemeye başladı. Sel baskını Şehit Hamdibey Meydanı'nı da etkiledi.
Sağanak yağış yerini zaman zaman dolu yağışına bırakırken, bazı iş yerlerinin camları kırıldı. Yukarıdaki mahallelerden gelen sel suları nedeniyle meydanda hayat felç oldu. Bir çiftçi, kaldırıma kadar çıkan suda mahsur kalan çok sayıda vatandaşı traktörünün römorkuna alarak kurtardı. Traktör römorkunda karşıdan karşıya geçebilen vatandaşlar, açık kalan rögarların içine düşmemek için çaba gösterdi.
Metrekareye 51 ile 75 gram yağış düştüğü tahmin edilirken, yağmur Balıkesir'in Edremit ilçesinin yanı sıra Ayvalık, Burhaniye ve Havran ilçelerinde de etkili oldu.
(SŞ-GS-Y)

01.12.2012 16:43:51 TSI

Editör: Wan Haber