Balıkesir'in Kepsut ilçesindeki L Tipi Kapalı Cezaevinde dün meydana gelen cinayet olayıyla ilgili soruşturma sürüyor.
Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde meydana gelen olay aynı bölümde kalan mahkumlardan A.Y. ile Dinçer Uğuzgey arasında yaşandı. Kavga eden mahkumlardan A.Y., koğuşta camlardan birini kırıp saldırdığı Dinçer Uğuzgey'in boğazını kesti. Ölen mahkumun cenazesi Kepsut Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cezaevi Savcısının başlatığı soruşturma kapsamında cinayeti işleyen A.Y. isimli mahkum ile cezaevi yönetimi ve personelinin ifadelerinin alındığı öğrenildi. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Başsavcı Selami Hatipoğlu da dün gece Kepsut'a giderek cezaevinde mahkumlar arasında cinayetle sonuçlanan olay hakkında bilgi almıştı. Eylül ayında Çankırı Cezaevinden nakil ile Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevine geldiği öğrenilen Dinçer Uğuzgey'in cenazesinin Bursa Adli Tıp Kurumundaki otopsi işleminden sonra yakınlarına teslim edileceği belirtildi.

BİR YILDA İKİ CİNAYET, BİR ÖLÜM
Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevinde geçtiğimiz şubat ayında meydana gelen bir başka olayda da 'çete lideri' suçundan mahkum olan Yılmaz Şahin Şakşak (44) isimli mahkum, şişlenerek öldürüldü. Yine aynı koğuşta kaldığı cinayet suçundan hükümlü 3 mahkumun karıştığı tespit edilen olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştı.
Bu arada, yine temmuz ayında L Tipi Cezaevinde adam yaralamak suçundan mahkum olarak yatan 20 yaşındaki Berkant Balta, rahatsızlık geçirdiği Kepsut'taki cezaevinden Balıkesir Devlet Hastanesine sevk olmuş, doktorların muayene edip yatırdığı Berkant Balta tedavi gördüğü sırada fenalaşıp hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybeden mahkumun yakınları, cezaevi yönetimine ile hastane yetkililerine tepki göstermişti. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı hastanede tedavisi sırasında hayatını kaybeden mahkumun ölümüyle ilgili soruşturma başlatmıştı. Özellikle yaşanan iki cinayet olayının ardından L Tipi Kapalı Cezaevinin içerisindeki güvenlik önlemlerinin gözden geçirildiği, gerekli inceleme ve çalışmaların devam ettiği kaydedildi.
(MK-YU-ÖZ-Y)

20.12.2012 20:10:48 TSI

Editör: Wan Haber